3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa krem z czerwonej fasoli


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Zupa krem z czerwonej fasoli

  • 50-60 g cebuli
  • 3 ząbki czosnku polskiego
  • 30 g masła
  • 1 puszek czerwonej fasoli (ok 400g), może być 400g świeżej ale trzeba ją wtedy namoczyć w wodzie dzień wcześniej
  • 1/2 świeżej papryki czerwonej (słodkiej)
  • 1 łyżeczek koncentratu bulionu warzywno-mięsnego wykonanego w TM, może być 1 kostka gotowego bulionu warzywno-mięsnego
  • 2 szczypty soli himalajskiej różowej
  • do smaku przypraw: pieprz mielony, curry, słodka i ostra papryka mielona
  • 1/2 łyżeczki suszonych warzyw (opcjonalnie)
  • 500 g wody
  • 50-60 g kwaśnej śmietany 18%
5

Przygotowanie

  1. Cebule i czosnek rozdrobnic 3 sek/obr 5
  2. Dodać masło, dusić 2 min/Varoma/obr. 1.
  3. Wlać całą zawartość puszki fasoli (wraz z sosem), dodać paprykę, koncentrat bulionu i przyprawy -całość zmiksować 10s/obr.5.
  4. Dodać wodę i całośc gotować 10 min/90°C/obr. 2.
  5. Dodać śmietanę i zmiksować 1 min/stopniowo zwiększając obroty od 1 do 10.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

W wersji bardziej sytej można podawać z grzankami.
Wwersji ostrej (a la meksykańska), należy w kroku 2 dodać papryczkę chilly -pół albo całą w zależności od preferencji.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy