3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa krem z buraka


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Zupa krem z buraka

  • 500 gramów czerwonych buraków, pokrojonych na kawałki
  • 50 gramów marchewki, pokrojonej na mniejsze kawałki
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1000 gramów wody
  • 2-3 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • pół łyżeczki soli
  • szczypta pieprzu, mielonego
  • 2-3 łyżki czerwonego octu winnego
  • 2 płaskie łyżeczki do herbaty cukru, do smaku
  • 100 gramów jogurtu greckiego
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Buraki, marchewkę i czosnek umieść w Blokada naczynia miksującego 12 s./obroty 4
    Zgarnij kopystką na dno naczynia
  2. Dodaj wodę, koncentrat bulionu warzywnego, ziele angielskie, liście laurowem sól i pieprz do smaku 25 min./100 stopni/ obroty 1
  3. Dodaj ocet winny, cukier do smaku i śmietanę 5 min./100 stopni/obroty 1
    W ostatniej minucie obroty stopniowo zwiększamy do 6-7, a następnie powoli zmniejszamy
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Generalnie pyszny klasyczny krem bez żadnych...

    Zgłoszony przez a.klimczakova na września 2, 2021 at 18:32.

    Generalnie pyszny klasyczny krem bez żadnych udziwnień tmrc_emoticons.) Jak najbardziej polecam przepis i nie przejmowanie się marudzeniem wyżej, że jogurt czy śmietana tmrc_emoticons.;) Kto potrafi gotować to poradzi sobie z tym pytaniem bez najmniejszego problemu tmrc_emoticons.;) A jeśli ktoś nie potrafi to małe info jogurt = 18% śmietana tmrc_emoticons.;) Co do wyjmowania liścia i ziela, no litości chyba takich banałów nie trzeba pisać bo można się domyślić (o zgrozo! ) 🤪

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Po ugotowaniu powinno byc napisane by wyjąć...

    Zgłoszony przez Kasiszczek na czerwca 20, 2021 at 14:00.

    Po ugotowaniu powinno byc napisane by wyjąć liść laurowy i ziele angielskie przed zmieleniem. Pyszna zupa moje dzieci bardzo lubią

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zupa bardzo pyszna . Zamiast octu winnego dałam...

    Zgłoszony przez ulado na października 25, 2019 at 19:39.

    Zupa bardzo pyszna . Zamiast octu winnego dałam zwykły ocet i zamiast jogurtu śmietanę 18% . Do zupki zrobiłam bułki z masłem czosnkowym zapieczone w piekarniku .
    Danie pycha !

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobra w smaku. Łatwa i szybka do...

    Zgłoszony przez Aneta Bolach na września 6, 2019 at 15:22.

    Bardzo dobra w smaku. Łatwa i szybka do przygotowania. Zamiast octu winnego dodałam sok z cytryny. Ma piękny, burakowy kolor.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Na liście składników - jogurt grecki, w...

    Zgłoszony przez Bulka89 na maja 1, 2019 at 01:28.

    Na liście składników - jogurt grecki, w przepisie - śmietana.
    To jak w końcu? Jeśli śmietana, to jaka? 30 czy 18 czy 12?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze