Składniki
4 osoba/osoby
- koperek
- 2 łyżki Śmietany zagęszczonej
- 1 opakowania serka topionego
- 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 2-3 kulki ziela angielskiego, Liść laurowy, kostka rosołowa
- 1,300 gramów wody
- 120 gramów ryżu
- 400 gramów warzywa mieszane, Marchew, pietruszka, por, seler
- Grzanki czosnkowe
- 1 łyżeczki jogurtu naturalnego
-
6
24min
Czas całkowity 24minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
Przygotowanie
Do naczynia"Blokada naczynia miksującego" wrzucamy wszystkie warzywa miksujemy czas 7sek. obr.6 zsunąć kopystką z boków warzywa wsypać ryż ziele angielskie liść laurowy oraz kostkę rosołową. Wlać 1,300gramów wody i ustawić thermomix czas 18 min.temp. 100obr."Obroty wsteczne" 2. Po tym czasie wyjąć ziele ang. listek laurowy, dodać koncentrat pomidorowy serek topiony i ponownie zagotować 3min. 100stop."Obroty wsteczne" 2Po tym czsie zmiksować na jednolitą zupę krem 15sek. Obr. 9 Dodać śmietanę przyprawić do smaku wedle uznania. Wylać na talerze na środek dać łyżeczkę jogurtu naturalnego posypsć grzankami oraz koprem. Smacznego!
Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu
Zupa krem pomidorowa
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz