3
Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa kalafiorowa


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Zupa kalafiorowa

  • 70 gramów cebuli
  • 2 ząbek czosnku
  • 25 gramów oliwy z oliwek extra vergine
  • 200 gramów warzyw, mieszanych, marchew, seler naciowy, pietruszka
  • 200 gramów ziemniaków, pokrojonych
  • 200 gramów różyczek kalafiora
  • 2 łyżeczki bulion mięsny
  • 1/4 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1000 gramów wody
  • koperek, świeży
  • 100 gramów śmietany
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. 1) 70 g cebuli z 2 ząbkami czosnku - zmiksować 3s / obrót 5
    zgarnąć kopystką z brzegów naczynia
  2. 2) dodać 25 g oliwy - 3 min / varoma / obrót 1
  3. 3) dodać 200 g warzyw - rozdrobnić5 sekund / obrót 5
  4. 4) dodać pozostałe składniki:
    - 200 g ziemniaki, 200 g różyczek kalafiora, 2 łyżeczki bulionu, 1/4 łyżeczki pieprzu czarnego, 1000 g wody - 17 min / 100 stopni/ Obroty wsteczne/ obrót 1
  5. 5) śmietana od 80 do 100 g - 3 min / 100 stopni / Obroty wsteczne / obrót 1
  6. 6) koperek posiekany - 30 sekund / Obroty wsteczne /obrót 1
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy