3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa JARZYNOWA


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Zupa JARZYNOWA

  • 1/2 cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g oleju rzepakowego
  • 2 marchewki
  • 500 g ziemniaków
  • 1250 g wody
  • 1 łyżek Bulionu warzywnego
  • 150 g żółtej fasolki szparagowej
  • 250 g różyczek kalafiora
  • 100 g śmietany, 18% tłuszczu
  • 1 koperek, świeży
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć marchewkę i ziemniaki, rozdrobnić 5 s/obr. 4,5. Przełożyć do innego naczynia, odstawić.
  2. Do naczynia miksującego włożyć cebulę i czosnek, rozdrobnić 3 s/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
  3. Dodać olej rzepakowy, dusić 3 min/120°C/obr. 1.
  4. Dodać rozdrobnioną marchewkę i ziemniaki, dusić 5 min/120°C/obr. 1.
  5. Dodać wodę i koncentrat bulionu, gotować 5 min/120°C/obr. 1.
  6. Dodać przyciętą na końcach i pokrojoną na kawałki fasolkę oraz różyczki kalafiora. Doprawić solą i pieprzem, gotować 15 min/100°C/obr. 1.
  7. Dodać śmietanę i posiekany koperek, wymieszać.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy