Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Zupa JARZYNOWA
- 1/2 cebuli
- 1 ząbek czosnku
- 20 g oleju rzepakowego
- 2 marchewki
- 500 g ziemniaków
- 1250 g wody
- 1 łyżek Bulionu warzywnego
- 150 g żółtej fasolki szparagowej
- 250 g różyczek kalafiora
- 100 g śmietany, 18% tłuszczu
- 1 koperek, świeży
-
6
-
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć marchewkę i ziemniaki, rozdrobnić 5 s/obr. 4,5. Przełożyć do innego naczynia, odstawić.
- Do naczynia miksującego włożyć cebulę i czosnek, rozdrobnić 3 s/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
- Dodać olej rzepakowy, dusić 3 min/120°C/obr. 1.
- Dodać rozdrobnioną marchewkę i ziemniaki, dusić 5 min/120°C/obr. 1.
- Dodać wodę i koncentrat bulionu, gotować 5 min/120°C/obr. 1.
- Dodać przyciętą na końcach i pokrojoną na kawałki fasolkę oraz różyczki kalafiora. Doprawić solą i pieprzem, gotować 15 min/100°C/obr. 1.
- Dodać śmietanę i posiekany koperek, wymieszać.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz