3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa jarzynowa z jarmużem


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

5 porcja/porcje/porcji

  • 20 gramów oliwyz oliwek
  • 2-3 marchewki pokrojone w plasterki
  • 1000 gramów wywar warzywny
  • 2-3 ziemniaki
  • 100 gramów jarmużu, ( ok 3 liście )
  • 1 puszki fasolki białej , drobnej
  • 2 łyżki natki pietruszki, posiekanej
  • sól, do smaku
  • pieprz czarny do smaku
  • 3-4 łodyżki selera naciowego
  • 100 gramów cebuli
  • 6
    35min
    Czas całkowity 35min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

  1. Warzywa umyć. Ziemniaki i marchew obrać.  Jarmuż umyć, poszarpać na małe kawałki - wyrzucić łodygi.

    Cebulę obrać, pokroić na ćwiartki.

    Łodygi selera naciowego pokroic na 4 cm kawałki.

    Cebulę i pokrojone łodygi selera umiescić w naczyniu miksującym - posiekać 5s. / obr. 5 - zgarnąć kopystką na dno.

    Dodać oliwę i duścić 5 min./Varoma/ obr.1

    Marchew pokroić w  cienkie plasterki, dodać do uduszonej cebuli i selera - dusic 2,5 min./Varoma/ Counter-clockwise operation/ obr.1

    Ziemniaki pokroić w kostkę, dodać do uduszonych warzyw, zalać bulionem warzywnym, doprawic do smaku solą i pieprzem.

    Gotować 15 min. /100 stopni/Counter-clockwise operation/ obr.1

    Fasolę z puszki odsaczyć na koszyczku i przepłukać.

    Do prawie ugotowanej zupy dodać jarmuż i fasolkę - gotować kolejne 5 min./100 stopni/Counter-clockwise operation/ obr.1

    Gotowa zupę podawać z siekana natką pietruszki.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Proszę bardzo, tak naprawde

    Zgłoszony przez bietka na października 15, 2014 at 15:28.

    Proszę bardzo, tak naprawde krojona jest tylko marchewka. Dla mnie po prostu zupa z plastrami marchewki ma wieksze walory estetyczne i duzo ładniej prezentuje się na talerzu. Co do ziemniakow to raczej w wiekszosci przepisów na zupy dodajemy je pokrojone w kostkę - no chyba, że ma Pani ochotę na zupe krem, to proszę rozdrabniać.

    “Kreatywność to wymyślanie, eksperymentowanie, wzrastanie, ryzykowanie, łamanie zasad, popełnianie błędów i dobra zabawa "   -  Mary Lou Cook

                          

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jak mam wszystko kroić to po

    Zgłoszony przez joawis1647 na października 15, 2014 at 15:01.

    Jak mam wszystko kroić to po co thermomix. Przecież można warzywa rozdrobnić w TM.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze