3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wigilijna zupa Krystyny


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

wywar

  • 150 gramów marchewki w kawalkach, surowa
  • 60 gramów pietruszki, korzeń
  • 60 gramów selera, korzeń
  • 60 gramów Pora
  • 3 liście laurowe małe
  • 5 kulek ziela angielskiego
  • 1300 gramów wody
  • 500 gramów 500-600 g ryby lub tylko głowy)
  • 1 kostki wywaru warzywnego, wykonanego w TM
  • 1 płaskich łyżeczek soli

zasmażkę

  • 50 gramów masła
  • 50 gramów mąki

karmel

  • 60 gramów cukru

doprawienie smakowe zupy

  • 100 gramów śmietany, 18%
  • 50 gramów soku z cytryny
  • 100 gramów rodzynek
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

    wywaru
  1. włoszczyznę wrzucić do naczynia miksującego i poszatkować 5 s/obr 5.

    dodać wody i przyprawy, gotować 15 min./100 st./obr.1

    włożyć koszyczek z głową i rybą, gotować 15 min./100 st./obr. 1

  2. wywar przecedzić i wystudzić.

    rybę pokroić na kawałki i przełożyć do innego naczynia

  3.  Masło roztopić 3 min. /100 st./obr.2. Dodać mąkę  3 min. /100 st./obr. 2

    Dodać wywar, rodzynki, gotować 12 min./100 st./obr.wsteczne 1

  4. Na patelni rozpuścić cukier aby uzyskać karmel.

    Karmel wlać do zupy.

    Dodać śmietany, sok z cytryny, kawałki ryby, gotować 2 min./100 st./obr.1 wsteczne

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Wywar można przygotować wcześniej


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy