Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
- 100 g cebuli, przekrojonej na połówki
- 400 g przecieru pomidorowego
- 15 g boczku, kilka plasterków,pokrojonych
- 800 g wody
- 1 kostka bulionu warzywnego
- 1 płaskiej łyżeczki soli
- 250 g tortellini
- 250 g mieszanki warzywnej, mrożonej
- 0,5 pęczka świeżej bazylii, lub łyżeczka bazylii
- 1 ząbków czosnku
-
6
25min
Czas całkowity 25minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego "Blokada naczynia miksującego" włożyć czosnek, cebulę i boczek, rozdrobnić 3 s/obr. 5.
- Poddusić 4 min/100°C/obr. 2.
- Dodać wodę, kostkę bulionu i sól, zagotować 6 min/100°C/obr. 1.
- Dodać tortellini, mieszankę warzywną i przecier pomidorowy, gotować 10* min./100°C/"Obroty wsteczne" /obr.1.
- Pod koniec gotowania dodać bazylię.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Jeżeli tortellini wymaga dłuższego czasu gotowania, po pkt 3. dodać samo tortellili i gotować, a później dorzucić przecier i mieszankę warzywną na 9,10 min
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz