Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Zupa szczawiowa
- 2 marchew
- 1 łyżki wywaru z TM lub 1 kostka rosołowa
- 1 pietruszka - korzeń
- 20 gramów oliwy lub oleju
- 50-70 g Liści szczawiu, umytych
- 1/2 cebuli
- 1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
- 0,8 litra wody
- pieprz, sól do smaku
- 100 gramów śmietany lub jogurtu naturalnego
- 6 jajek na twardo
- ryż
-
6
20min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
cebulę i czosnek posiekać 5s/obr 3
dusić na oliwie 2 min. /Varoma /obr 1
dodać marchew i pietruszkę zmiksować 8s/obr 5
dodać liście szczwiu zmiksować 5-8 s/obr 8-9
dodać wodę i wywar rosołu gotować 10 - 12 min/100 stopni/obr.1
dodać śmietanę i miksować 10s/obr.8
podawć z gotowanym jajkiem i gotowanym ryżem wg uznania
zupa szczawiowa
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz