Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Zupa krem z czerwonej fasoli
- 50-60 g cebuli
- 3 ząbki czosnku polskiego
- 30 g masła
- 1 puszek czerwonej fasoli (ok 400g), puszka 400g z zalewą
- 1/2 świeżej papryki czerwonej (słodkiej)
- 1 łyżeczek koncentratu bulionu warzywno-mięsnego wykonanego w TM, może być 1 kostka gotowego bulionu warzywno-mięsnego
- 2 szczypty soli
- 2 szczypty pieprz, mielony
- 1/2 łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
- 1/2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
- 1/2 łyżeczki kmin rzymski, mielony
- 1/2 łyżeczki curry, mielonego
- 1/4 łyżeczki pieprz cayenne, mielony, mniej lub więcej - w zależności od preferowanej ostrości
- 500 g wody
- 50-60 g kwaśnej śmietany 18%
-
6
18min
Czas całkowity 18minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9Przyjęcie Bufet Urodziny Grill Gotowanie na co dzień Przystawka Starter Pierwsze danie Dodatek Wegetariańska Bez jajek Bez alkoholu Bez glutenu Łatwe Szybkie Niedrogie Gotowanie Obiad Podwieczorek Zupa Potrawa wegetariańska Potrawa z roślin strączkowych Krem/mus Przepis dla 2 osób Przepis dla studenta Przepis dla starszych osób Meksykańska Polska
5
Przygotowanie
- Cebule i czosnek rozdrobnic 3 s /obr. 5, zgarnąć kopystką na dno.
- Dodać masło, dusić 2 min./Varoma/obr. 1.
- Wlać całą zawartość puszki fasoli (wraz z zalewą), dodać pokrojoną na kawałki paprykę czerwoną, koncentrat bulionu lub kostkę rosołową i przyprawy - całość zmiksować 10 s/obr. 5.
- Dodać wodę i całośc gotować 10 min./90°C/obr. 2.
- Dodać śmietanę i zmiksować 1 min/stopniowo zwiększając obroty od 1 do 10.
ZUPA KREM Z CZERWONEJ FASOLI WARIANT A'LA MEKSYKAŃSKI
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Można podawać z grzankami lub pieczywem.
Najlepej smakuje na gorąco.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz