3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Zupa jarzynowa jak u mamy


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

Zupa jarzynowa jak u mamy

  • 1200 g wody
  • 2 średnie ziemniaki
  • 150 g kalafiora
  • 100 g mrożonej fasolki szparagowej
  • 70 g cebuli
  • 80 g korzenia pietruszki
  • 80 g marchewki
  • 4 brukselki
  • 30 g masła lub oleju
  • 100 g śmietana 30%
  • 2 łyżeczki Bulionu warzywnego
  • sól i pieprz - do smaku
  • kilka gałązek posiekanego koperku

20 g selera

30 g pora

150 g brokuła

Łyżeczka koncentratu pomidorowego

Łyżeczka przyprawy uniwersalnej

1-2 skrzydełka z kurczaka

1-2 liście laurowe

2 ziarenka ziela angielskiego

Liść lubczyku

  • 6
    40min
    Czas całkowity 40min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

  1. Cebulę, kroimy na pół i siekamy (3s/obr.5), zgarniamy kopystką na dno naczynia, a następnie dodajemy pokrojoną na kawałki marchewkę z pietruszką,por i ponownie rozdrabniamy (3s/obr.5). Dodajemy masło lub olej i dusimy (2min/100st/obr.1Counter-clockwise operation).
  2. Do naczynia dodajemy ziemniaki pokrojone w średnią kostkę, seler pokrojony w drobną kostkę, skrzydełka z kurczaka i brukselki przekrojone na pół. Wlewamy wodę, a następnie dodajemy bulion, przyprawę uniwersalną,liść laurowy, ziele angielskie,lubczyk, sól i pieprz. Gotujemy 10min/95st/obr.1Counter-clockwise operation).
    Dodajemy kalafiora, brokuła, fasolkę, koncentrat pomidorowy i gotujemy dalej 15-20 min/100/obr.1Counter-clockwise operation
  3. Skrzydełka wyjmujemy, oddzielamy mięso od kości i wrzucamy mięso do zupy.
    Dodajemy koperek i śmietanę, mieszamy 10s/obr.2Counter-clockwise operation.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy