3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Kapuśniak z młodej, białej kapusty


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Zupa

  • 1 marchew
  • 1 ząbka czosnku
  • 100-150 gramów passaty pomidorowej
  • 2 łyżek oleju
  • sól
  • 1 cebula, mała
  • pieprz
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • 1 płaskich łyżeczek kurkumy, mielonej
  • 1/4 główki kapusty białej
  • 2 łyżeczki lubczyku suszonego lub świeżego
  • 1 kiełbasa drobiowa
  • 1 łyżeczek koncentratu bulionu drobiowego
5

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkować pomagając sobie kopystką 5 sek. obr 5 i wyjąć do innego naczynia.

  2. Do naczynia miksującego włożyć przekrojoną na pół cebulę, czosnek, marchewkę i passatę. Miksować obr 5, 5 sek.

  3. Dodać olej i dusić 5 min temp. varoma obr 2

  4. Dodać 1 L wody, kapustę, przyprawy i koncentrat bulionu. Gotować 20 min, temp. 100C obr Counter-clockwise operation 2

  5. Kiełbaskę pokroić w plasterki i podsmażyć na patelni, dodać na koniec do zupy.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Pod koniec gotowania do zupy można dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo smaczna zupa. Zrobiłam wszystko wg....

    Zgłoszony przez Jagoda4 na maja 27, 2018 at 21:59.

    Bardzo smaczna zupa. Zrobiłam wszystko wg. przepisu. Moje wybredne dzieci zachwalały. Polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze