3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Serbska zupa fasolowa


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Serbska zupa fasolowa

  • 1 cebula, 90g
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 marchew, 70g
  • 100 g selera
  • 1 czerwona papryka
  • 2 łyżki oleju
  • 0,8 litra bulion warzywny, ciepły
  • 1 łyżki koncentrat pomidorowy
  • 2 łyżeczki papryka słodka, mielona
  • 1 łyżeczki majeranek, suszony
  • 300 g ziemniaki, lekko rozgotowujące się ziemniaki
  • 300 g kabanos
  • 1 puszek biała fasola, duża, z puszki, waga po odsączeniu ok. 500g
  • 1 szczypty sól
  • 1 szczypty pieprzu, mielonego
  • 6
    55min
    Czas całkowity 55min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. 1 cebulę (90 g), 1 ząbek czosnku obrać, cebulę przekroić na pół, włożyć do pojemnika miksującego.
  2. 1 marchew (70 g) oczyścić, obrać, pokroić na kawałki i włożyć do pojemnika miksującego.
  3. 100 g bulwy selera oczyścić, obrać, pokroić na kawałki i włożyć do pojemnika miksującego.
  4. 1 czerwoną paprykę (150 g) oczyścić, dokładnie umyć, pokroić na kawałki i włożyć do pojemnika miksującego.
  5. Ustawić na maksymalne obroty 10. Miksować przez 4 sekundy.
  6. Masę zgarnąć łopatką ze ścianek na dno pojemnika.
  7. Dodać 2 łyżki oleju.
  8. Wyjąć miarkę z pokrywy.
  9. Podsmażanie 130*C przez 10 minut
  10. Dodać 800 g ciepłego bulionu warzywnego.
  11. Dodać 1 łyżkę koncentratu pomidorowego, 2 łyżeczki słodkiej papryki i 1 łyżeczkę suszonego majeranku.
  12. Ustawić miskę na pojemniku miksującym i odważyć w niej 300 g lekko rozgotowujących się ziemniaków.
  13. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i włożyć do pojemnika miksującego.
  14. Zatknąć miarkę w pokrywie.
  15. Obroty wsteczne100*C, 20 min, obroty wsteczne.
  16. 1 puszkę białej fasoli odcedzić na sitku, krótko opłukać i osączyć.
  17. Ustawić talerz na pojemniku miksującym i odważyć na nim 300 g kiełbasy.
  18. Kiełbasę pokroić na plasterki i włożyć do pojemnika miksującego.
  19. Dodać 500 g osączonej białej fasoli.
  20. 95*C, 5 min, obroty wsteczne.
  21. Przyprawić zupę solą i pieprzem, rozlać do talerzy.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy