3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ryżanka - zupa ryżowa


Wydrukuj:
4

Składniki

5 porcja/porcje/porcji

Zupę

  • 2 srednie marchewki
  • kawałek selera
  • 1 korzeń pietruszki
  • kawałek pora
  • 1 łyżeczki przyprawy uniwersalnej
  • 200 gramów mięsa drobiowego, pierś z kurczaka lub indyka
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 kostki bulionu drobiowego
  • 3 liście laurowe
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 1 łyżka masła
  • 1 torebka białego ryżu
  • woda
  • 6
    40min
    Czas całkowity 40min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Mięso obrać z błonek i ścięgien pokroić w kostkę 2x2 cm.

    Warzywa obrać pokroić w mniejsze kawałki rozdrobnić obr 6/5-6 s.

    Do warzyw dodać mięso, przyprawy, ryż, masło,zalać wodą tak żeby nie przekroczyć poziomu 2 litrów gotować Counter-clockwise operation/obr 1/30 min

10
11

Porady

Zupa zawiesita gęsta.

Zawsze robię ją kiedy w domu pojawi się "jelitówka" unikam tylko chemicznych przypraw uniwersalnych i kostek rosołowych. Tylko sól i masło


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz