3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Rosół Rysiowy


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Rosół Rysiowy

  • 500 g Porcja rosołowa z kaczki, Podzielona na mniejsze części
  • 100 g cebuli, Pokrojona na 4 grubsze plastry
  • 2 kulki ziela angielskiego
  • 1 łyżeczki soli, najlepiej naturalnej niejodowanej
  • 100 g marchewki
  • 50 g korzenia pietruszki
  • 50 g korzenia selera
  • 4 kulki pieprzu
  • 1 listek laurowy
  • Ogonki z natki pietruszki, selera związane nicią bawełnianą
  • 2 litry wody
  • 6
    3h 20min
    Czas całkowity 3h 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Plastry cebuli przypalić na patelni z obydwu stron (na czarno)
  2. do naczynia załóż OSŁONĘ NOŻA
  3. dodaj wszystkie składniki
  4. uzupelnij wodą do maksymalnej pojemności naczynia 2,2 litra
  5. załóż pokrywę z miarką
  6. włącz tryb WOLNE GOTOWANIE 3 godz temp 95*C
  7. podawać z ugotowanym makaronem
  8. SMACZNEGO
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Potrzebna OSŁONA NOŻA
W TM5 tez można przygotować przepis. Trzeba ustawić 95*C i dwa razy czas 90 minut, obroty 1


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy