Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Rosół Rysiowy
- 500 g Porcja rosołowa z kaczki, Podzielona na mniejsze części
- 100 g cebuli, Pokrojona na 4 grubsze plastry
- 2 kulki ziela angielskiego
- 1 łyżeczki soli, najlepiej naturalnej niejodowanej
- 100 g marchewki
- 50 g korzenia pietruszki
- 50 g korzenia selera
- 4 kulki pieprzu
- 1 listek laurowy
- Ogonki z natki pietruszki, selera związane nicią bawełnianą
- 2 litry wody
-
6
3h 20min
Czas całkowity 3h 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Plastry cebuli przypalić na patelni z obydwu stron (na czarno)
- do naczynia załóż OSŁONĘ NOŻA
- dodaj wszystkie składniki
- uzupelnij wodą do maksymalnej pojemności naczynia 2,2 litra
- załóż pokrywę z miarką
- włącz tryb WOLNE GOTOWANIE 3 godz temp 95*C
- podawać z ugotowanym makaronem
- SMACZNEGO
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Potrzebna OSŁONA NOŻA
W TM5 tez można przygotować przepis. Trzeba ustawić 95*C i dwa razy czas 90 minut, obroty 1
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz