3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pikantne leczo meksykańskie


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

4 osoba/osoby

LECZO

  • 40 g oliwy z oliwek
  • 70 g czerwonej cebuli
  • 220 g kiełbasy chorizo, lub wg uznania
  • 400 g czerwonej papryki, pokrojonej w paski
  • 150 g Żółtej papryki, pokrojonej w paski
  • 100 g kabaczka, pokrojonego w kostkę
  • 200 g cukini, pokrojonej w kostkę
  • 170 g kukurydzy z puszki
  • 350 g pomidorów, pokrojonych na duże kawałki
  • 170 g fasolki czerwonej bez zalewy
  • 2 płaskie łyżeczki do herbaty papryki ostrej, lub wg uznania
  • pół łyżeczki soli
  • kilka szczypt pieprzu
5

Przygotowanie

    LECZO
  1. 1. Wrzucamy do Closed lid cebulę. Szatkujemy - 5 s, obr. 6

  2. 2. Kopystką zgarniamy cebulę ze ścianek naczynia, dodajemy oliwę z oliwek i dusimy - 4 min, temp. Varoma, obr. 1

  3. 3. Dorzucamy pierwszą część pokrojonej w paski papryki (i czerwonej i żółtej) - gotujemy przez 5 min, temp. 100st, obr. 2Counter-clockwise operation

  4. 4. Otwieramy naczynie, mieszamy składniki kopystką. Wrzucamy do naczynia chorizo i pozostałą część papryki. Gotujemy przez 5 min, temp. 100st, obr. 2Counter-clockwise operation

  5. 5. Otwieramy naczynie, mieszamy składniki kopystką. Dodajemy kabaczek i cukinię. Gotujemy przez 4 min, temp. 100st, obr. 2Counter-clockwise operation

  6. 6. Otwieramy naczynie, mieszamy składniki kopystką. Dorzucamy pomidory + przyprawy wg uznania. Gotujemy przez 4 min, temp. 100st, obr. 2Counter-clockwise operation

    Na tym etapie zamiast miarką przykrywamy wylot koszyczkiem.

  7. 7. Otwieramy naczynie, mieszamy składniki kopystką. Dorzucamy kukurydzę i czerwoną fasolkę. Gotujemy przez 3 min, temp. 100st, obr. 2Counter-clockwise operation

  8. 8. Gotowe! Leczo po przelaniu do miseczek można posypać odrobiną startego żółtego sera. Smacznego! tmrc_emoticons.)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Do czasu przygotowania dania należy doliczyć czas na pokrojenie warzyw (około 15 minut)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy