3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pikantne leczo meksykańskie


Wydrukuj:
4

Składniki

4 osoba/osoby

LECZO

  • 40 g oliwy z oliwek
  • 70 g czerwonej cebuli
  • 220 g kiełbasy chorizo, lub wg uznania
  • 400 g czerwonej papryki, pokrojonej w paski
  • 150 g Żółtej papryki, pokrojonej w paski
  • 100 g kabaczka, pokrojonego w kostkę
  • 200 g cukini, pokrojonej w kostkę
  • 170 g kukurydzy z puszki
  • 350 g pomidorów, pokrojonych na duże kawałki
  • 170 g fasolki czerwonej bez zalewy
  • 2 płaskie łyżeczki do herbaty papryki ostrej, lub wg uznania
  • pół łyżeczki soli
  • kilka szczypt pieprzu
5

Przygotowanie

    LECZO
  1. 1. Wrzucamy do Blokada naczynia miksującego cebulę. Szatkujemy - 5 s, obr. 6

  2. 2. Kopystką zgarniamy cebulę ze ścianek naczynia, dodajemy oliwę z oliwek i dusimy - 4 min, temp. Varoma, obr. 1

  3. 3. Dorzucamy pierwszą część pokrojonej w paski papryki (i czerwonej i żółtej) - gotujemy przez 5 min, temp. 100st, obr. 2Obroty wsteczne

  4. 4. Otwieramy naczynie, mieszamy składniki kopystką. Wrzucamy do naczynia chorizo i pozostałą część papryki. Gotujemy przez 5 min, temp. 100st, obr. 2Obroty wsteczne

  5. 5. Otwieramy naczynie, mieszamy składniki kopystką. Dodajemy kabaczek i cukinię. Gotujemy przez 4 min, temp. 100st, obr. 2Obroty wsteczne

  6. 6. Otwieramy naczynie, mieszamy składniki kopystką. Dorzucamy pomidory + przyprawy wg uznania. Gotujemy przez 4 min, temp. 100st, obr. 2Obroty wsteczne

    Na tym etapie zamiast miarką przykrywamy wylot koszyczkiem.

  7. 7. Otwieramy naczynie, mieszamy składniki kopystką. Dorzucamy kukurydzę i czerwoną fasolkę. Gotujemy przez 3 min, temp. 100st, obr. 2Obroty wsteczne

  8. 8. Gotowe! Leczo po przelaniu do miseczek można posypać odrobiną startego żółtego sera. Smacznego! tmrc_emoticons.)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Do czasu przygotowania dania należy doliczyć czas na pokrojenie warzyw (około 15 minut)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy