3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Krem z selera i jabłek z orzechami włoskimi


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

Krem z selera i jabłek z orzechami włoskimi

  • 350 g Seler korzeń
  • 45 g seler naciowy
  • 100 g Cebula czerwona
  • 5 g czosnek, (1 ząbek)
  • 15 g masło klarowane
  • 5 g sól, (łyżeczka)
  • 2 g pieprz, (pół łyżeczki)
  • 120 g jabłko
  • natka pietruszki, świeża, (do dekoracji)
  • 30 g orzechy włoskie, łuskane
  • 6
    33min
    Czas całkowity 33min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego przekładamy orzechy włoskie, rozdrabniamy 3 s/ obr. 5. Przekładamy do miseczki.
  2. Do naczynia miksującego przekładamy seler obrany i pokrojony na 2-3 cm kawałki. Rozdrabniamy 5 s/ obr. 5. Przekładamy do osobnej miseczki.
  3. Seler naciowy kroimy na kawałki, cebulę na ćwiartki, czosnek obieramy. Przekładamy do naczynia miksującego, rozdrabniamy 5 s/ obr. 5. Zgarniamy kopystką na dno naczynia.
  4. Dodajemy masło klarowane. Dusimy 4 min/ 120°C/ obr. 1.
  5. Dodajemy seler, 600 g wody, sól i pieprz. Gotujemy 15 min/ 100°C/ obr. 1.
  6. Dodajemy obrane i pokrojone na kawałki jabłka. Gotujemy 10 min/ 100°C/ obr. 1.
  7. Miksujemy 30 s/ obr. 10.
  8. Podajemy posypane orzechami włoskimi i natką pietruszki. Na codzień możemy podawać z pełnoziarnistymi lub bezglutenowymi grzankami.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Miarka MT
    Miarka MT
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Drugą porcję zupy zostawiamy na kolejny dzień, mrozimy, lub wekujemy.

Kcal: 283 | B: 7.4 g | T: 20.6 g | W: 17.2 g


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy