Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Krem z kalafiora i pieczonego czosnku (z Jadłonomii)
- 1 kalafior
- 1/2 główki czosnku
- 1 łyżki olej
- 2 szklanki bulionu
- 2 szklanki mleka
- sól
- pieprz
- gałka muszkatałowa
- 2 pomidory suszone
-
6
30min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
5
Przygotowanie
- Piekarnik rozgrzać do 200 stopni, blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Kalafiora podzielić na różyczki, łodygę pokroić na mniejsze kawałki i delikatnie natrzeć olejem. Tak przygotowanego przełożyć na blachę, dorzucić ząbki czosnku w łupinie i piec przez 18 – 20 minut
- Po upływie tego czasu wyjąć blachę. Czosnek obrać z łupin, łupiny wyrzucić.
- Do pojeminika do miksowania wlać 1 łyżkę oliwy, kalafior oraz czosnek, podsmażać roast/120st./ 2:30min/ obr. 1
- Wlać gorący bulion, gotować 5min/ 100st./ obr.1
- Doprawić do smaku przyprawami, dodac suszone pomidory oraz mleko.
- Zmiksować przez 30 sekund stopniowo zwiększając obroty od 1 do 9.
Krem z kalafiora
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Jesli krem ma być rzadszy nalezy dodać więcej mleka.
Podawać z płatkami migdałowymi i oliwa/ siemieniem lnianym/ słonecznikiem/ itp
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz