3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Krem z czerwonej soczewicy


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

180g czerwonej soczewicy

  • 0,5 łyżeczki suszonego lubczyku
  • 0,5 łyżeczki kurkumy
  • 2 łyżeczki kuminu
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczek koncentratu bulionu drobiowego TM
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 marchewki
  • 0,7 litra zimnej wody
  • 180 g czerwonej soczewicy
  • sól
  • pieprz
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

    1.
  1. Marchewkę obieramy, kroimy na kawałki i wrzucamy do Closed lid razem z cebulą i czosnkiem. Siekamy 5sek/obr.5, a następnie dodajemy oliwę i dusimy 4min/100°C/obr.1

  2. 2.
  3. Do Closed lid dodajemy soczewicę, koncentrat bulionu, przyprawy oraz wlewamy wodę. Gotujemy 15min/100°C/obr.1

  4. 3.
  5. Gorącą zupę blendujemy 20sek/obr.8. Jeżeli jest potrzeba, dodajemy jeszcze przyprawy wg uznania. 

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Zupa najlepiej smakuje z dodatkiem gęstej śmietany i posypana świeżą natką pietruszki. 


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz