3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

KREM Z BROKUŁ Z GRZANKAMI CZOSNKOWYMI


Wydrukuj:
4

Składniki

5 porcja/porcje/porcji

KREM Z BROKUŁ

  • 2 ząbki czosnku
  • 80 g cebuli
  • 20 gramy oliwy
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 400 gramy brokuł, podzielony na różyczki
  • 2 łyżeczki koncentratu z warzyw
  • 2 łyżki sera mascarpone
  • szczypty pieprzu, mielonego
  • 1,2 litra wody
  • tarta mozarella do dekoracji
  • nasiona słonecznika/ pestki dyni, do dekoracji

Grzanki czosnkowe

  • 6 kromek pieczywa tostowego, pokrojonych w małe 1 cm kwadraty
  • 2 łyżki masła
  • 2 ząbki czosnku
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć czosnek i cebulę, rozdrobnić 3 s/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
  2. Dodać oliwę, dusić 2 min/120°C/obr. 1.
  3. Dodać brokuł - rożyczki , koncentrat z warzyw, sól, pieprz, wodę. Gotować 15 min/100°C/obr. 2. W międzyczasie pryzgotować grzanki. Roztopić masło na patelni, pokroić do masła ząbki czosnku. Chleb pokroić w kwadraty. Piec na maśle czosnkowym, aż się zarumienią.
  4. Dodać mascaporne i zmiksować obr. 5/15sek (zwiększamy obroty do 9). Podawać z grzankami czosnkowymi.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Miarka MT
    Miarka MT
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Grzanki można przygotować wcześniej. Zupę można posyać również pestkami dyni lub nasionami słonecznika.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy