Tu jesteś:
4
Składniki
-
6
-
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Przepis:
- 200 g pieczarek,
- 200 g boczniaków,
- 1 marchew,
- 2 pietruszki,
- połowa średniego selera,
- 800-900 g wody,
- 50 g cebuli,
- 50 g pora,
- 3 ziela angielskie,
- 2 liście laurowe,
- 20 g oleju rzepakowego,
- 1 łyżka bulionu warzywnego wykonanego w TM,
- przyprawy:
- 2 łyżeczki majeranku,
- 1 łyżeczka lubczyku,
- 1/2 łyżeczki soli.
Włożyć warzywa do naczynia miksującego (marchew, pietruszki, seler, por, cebulę) - posiekać 10 sekund/ obroty 6. Jeśli chcecie drobniej pokrojone, czynność powtórzyć. Zgarnąć zawartość kopystką na dno naczynia, wlać olej, dusić 10 min/100°/obroty 2. W tym czasie pokroić boczniaki i pieczarki w paseczki. Dodać pokrojone grzyby, kostkę rosołową, przyprawy, ziele angielskie, liść laurowy, wlać wodę i gotować 20 min/100°/obroty 2. Podawać na gorąco z pieczywem.
Smacznego !
Link do przepisu: https://youtu.be/4hPNd3uRdkE
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz