3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Flaki z boczniaków i pieczarek


Wydrukuj:
4

Składniki

5

Przygotowanie

  1. Przepis:
    - 200 g pieczarek,
    - 200 g boczniaków,
    - 1 marchew,
    - 2 pietruszki,
    - połowa średniego selera,
    - 800-900 g wody,
    - 50 g cebuli,
    - 50 g pora,
    - 3 ziela angielskie,
    - 2 liście laurowe,
    - 20 g oleju rzepakowego,
    - 1 łyżka bulionu warzywnego wykonanego w TM,

    - przyprawy:
    - 2 łyżeczki majeranku,
    - 1 łyżeczka lubczyku,
    - 1/2 łyżeczki soli.

    Włożyć warzywa do naczynia miksującego (marchew, pietruszki, seler, por, cebulę) - posiekać 10 sekund/ obroty 6. Jeśli chcecie drobniej pokrojone, czynność powtórzyć. Zgarnąć zawartość kopystką na dno naczynia, wlać olej, dusić 10 min/100°/obroty 2. W tym czasie pokroić boczniaki i pieczarki w paseczki. Dodać pokrojone grzyby, kostkę rosołową, przyprawy, ziele angielskie, liść laurowy, wlać wodę i gotować 20 min/100°/obroty 2. Podawać na gorąco z pieczywem.

    Smacznego !

    Link do przepisu: https://youtu.be/4hPNd3uRdkE
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy