Tu jesteś:
4
Składniki
6 osoba/osoby
Barszcz ukrainski Eli
- 60 g cebula
- 2 ząbki czosnku
- 400 g czerwone buraki
- 80 g marchew
- 40 g korzeń selera
- 30 g korzeń pietruszki
- 20 g por
- 200 g ziemniaki
- 25 g maslo
- 850 g woda
- 5 g grzyby suszone
- 1 łyżki koncentrat warzywny z Tm
- 2 liście laurowe suszone
- 3 ziarna ziela angielskiego
- 120 g zielona fasolka
- 200 g podudzia z kurczaka, bez skóry
- 1 łyżki koncentrat pomidorowy
- 1-1.5 łyżeczek sól
- 0.5 łyżeczki pieprz czarny, mielony
- 1 łyżeczki lubczyk, suszony
- 2 łyżki ocet
- 2 łyżki koper swiezy
- 2 łyżki zielona pietruszka
- 100 g kwaśna śmietana
-
6
40min
Czas całkowity 40minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Do"Blokada naczynia miksującego" wrzucamy cebule i czosnek i rozdrabniamy 5s/obr.5.
- Dodajemy buraki, marchew, korzen: selera, pietruszki oraz por i rozdrabniamy 5s/obr.5.
- Nastepnie wkladamy maslo i dusimy 5min/120C/"Obroty wsteczne" /obr. 1.
- Do"Blokada naczynia miksującego" wlewamy wode, dorzucamy ziemniaki pokrojone w kostke, grzyby,koncentrat warzywny, liscie laurowe, ziele angielskie,lubczyk, zielona fasolke pokrojona oraz kurczak pokrojony w kostke i gotujemy 25 min/95C/"Obroty wsteczne" /obr.1.
- Dodajemy koncentrat pomidorowy, sol, pieprz i gotujemy 5min/95C/"Obroty wsteczne" /obr.1.
- Dolewamy ocet, wrzucamy koperek, pietruszke zielona oraz smietane i gotujemy 5min/95C/"Obroty wsteczne" /obr1.
- Smacznego
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Mozna uzyc dowolnego rodzaju fasoli oraz octu.
Rowniez miesko wedle gustu/mozna tez bez.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPrzepyszny! Dodalam troche cytryny
Przepyszny! Dodalam troche cytryny
Smaczny😊
Smaczny😊
zupa bardzo dobra, prosta w przygotowaniu. zamiast...
zupa bardzo dobra, prosta w przygotowaniu. zamiast octu dalam sok ze swiezej cytryny i zupa miala bardziej wyrazisty smak.