Składniki
5 osoba/osoby
SKŁADNIKI
- 3 buraczki czerwone
- 1 korzeń pietruszki
- 2 marchewki
- 30 g cebuli
- 1 ząbek czosnku
- 20 g białej kapusty
- 20 g selera
- 1 puszka fasoli białej
- 200 g ziemniaków
- 1 mięsna kostka rosołowa
- 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
- 1 szczypta pieprzu
- 100 g śmietany 18%
- 50 g koncentratu barszczu czerwonego/zakwasu buraczanego
- 1000 g wody
-
6
1h 15min
Czas całkowity 40minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Przygotowanie
-
0. Fasolę wylać na sito i odstawić do odsączenia.
1. Buraczki, marchewkę, pietruszkę, cebulę, czosnek, seler pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić
. Rozdrobnić 7s obr 5.
2. Dodać poszatkowaną kapustę, ziemniaki pokrojone w kostkę, przyprawy, kostkę rosołową i wodę. Zamiast miarki na naczynie położyć koszyczek i gotować 25min 100* obr
1,5.
3. Dodać odsączoną fasolę, śmietanę, koncentrat i gotować 5min 100* obr
2.
PRZYGOTOWANIE
Porady
Na koniec warto posypać zieloną pietruszką.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBardzo smaczny. Kapusty dałam 150g, a następnym...
Bardzo smaczny. Kapusty dałam 150g, a następnym razem dodam więcej ziemniaków.
20 g kapusty to chyba jeden listek moe 200 ale...
20 g kapusty to chyba jeden listek, może 200?
ale zupka pyszna
super zupka,pychotka
super zupka,pychotka
Super przepis, fantastyczny barszczyk mi wyszedł,...
Super przepis, fantastyczny barszczyk mi wyszedł, chociaż ja dodałam nieco więcej koncentratu z barszczu ok. 150. Palce lizać, polecam!!!