3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

BARSZCZ CZERWONY ZABIELANY (ponad 2L)


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

barszcz czerwony

  • 600-700 g czerwony burak, pokrojony na kawałki
  • 1200 g woda
  • 3 ziemniaki, średnie pokrojone w kostkę
  • 3 ząbek czosnku
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 2 liść laurowy, suszony
  • 1 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki pieprz, mielony
  • 4 łyżki octu, spirytusowego
  • 60-80 g cebuli, pokrojonej w kostkę
  • 30-40 g masło klarowane
  • 1 kostki bulion warzywny
  • 1 kostki bulion drobiowy
  • 1 czubate łyżki majeranek, suszony
  • 2 łyżeczki cukier
  • 160-200 g śmietana, 12% tłuszczu
  • 25 g natka pietruszki, świeża
  • 6 jajek
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć buraki pokrojone na mniejsze kawałki i czosnek, rozdrobnić 20 s/obr. 5 .


    Dodać wodę, kostki bulionu, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, przyprawę uniwersalną, sól i pieprz, gotować 25 min/100°C/obr. 1.


    W tym czasie podsmażyć / zarumienić na maśle klarownym pokrojone w kostkę ziemniaki i przełożyć do miski i podsmażyć pokrojoną cebulkę w kostkę na kolor jasno drązowy też przełżyć do miski z podsmażonymi ziemniakami. Ugotować jajka na twardo.


    Dodać ocet ziemniaki z cebulkę, cukier i śmietanę, natkę pietruszki 10g gotować 5 min/100°C/Obroty wsteczneobr. 1.


    Zupę ewentualnie doprawić do smaku. Podawać na gorąco z przekrojonym jajkiem na twardo i przyozdobione posiekaną natką pietruszki.

    Smacznego
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Przepis na bazie domoweo od babci. Podsmażone na patelni ziemniaki i cebulka dodają specyficznego smaku. Jajko można pominąć jak ktoś nie lubi. Jak nie smakuje zawsze można dodać maggi które zawiera glutaminian sodu i wtedy będzie smakować prawie każdemu.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy