3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Sos koperkowy


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Wariant Sos koperkowy

  • 1/2 pęczka koperku, świeżego, tylko liście
  • 250 g mleka
  • 1 łyżeczki przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
  • 30 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. 1. Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć koperek, rozdrobnić 3 s/obr. 8. Przełożyć do innego naczynia, odstawić.

    2. Do naczynia miksującego wlać mleko, dodać przyprawę uniwersalną, masło, mąkę, pieprz, sól i cukier, wymieszać 3 s/obr. 3, następnie gotować 5 min/100°C/obr. 2.

    3. Dodać rozdrobniony koperek i śmietanę, gotować 1 min/100°C/obr. 2. W razie potrzeby doprawić do smaku.

    4. Sos koperkowy podawać na ciepło lub po ostudzeniu.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Wskazówki i podpowiedzi

Sos koperkowy doskonale nadaje się do jajek ugotowanych na twardo, ziemniaków i ryb.
Serwując go do ryb, w punkcie 2. można dodać 10 g soku z cytryny.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz