3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sos z bazylii


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

  • 2 ząbki czosnku
  • 5 łyżek wody
  • 5 łyżek cukru
  • 5 łyżek octu z winogron, np.Kamis
  • 1 łyżek soli
  • 0,5 litra oleju z pestek winogron
  • 1 łyżeczek oregano, suszone
  • 2 bazylie, mogą być duże
  • 6
    12min
    Czas całkowity 12min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. DoBlokada naczynia miksującegowłożyć czosnek i bazylię, zmiksować 8 sek/ obr 6. Zgarnąć kopystką na dno naczynia. Założyć motylek i dodać do naczynia cukier, wodę, ocet, sól.  Miksować 5 minut/ obr 4. Następnie ustawić Thermomix na 5 minut/obr 4 i na wierzch naczynia stopniowo wlewać olej, który powoli będzie spływał pod miarką. Na koniec dodać oregano miksować 10 sek/obr 3.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Sos można przetrzymywać w lodówce przez tydzień. Super komponuje się z mieszanką sałat.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy