Tu jesteś:
4
Składniki
350 g
SOS LIMONKOWO-CYTRYNOWY
- 300 g śmietana, min. 30%
- 80 g cebuli, obranej, pokrojonej na cztery
- 1 pęczek pietruszki natki
- 10 g soku z cytryny
- 15 g soku z limonki
- 1 g skórki z limonki, tartej
- 1 g soli
- 2 szczypty pieprzu, mielonego
- 20 g oliwy z oliwek
- 2 g kurkumy, mielonej
- 4 g przyprawy uniwersalnej wykonanej w TM
- 30 g wody zimnej
- 8 g mąki ziemniaczanej
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1. Włączyć suche naczynie 10s/obr.10 w tym czasie przez otwór w pokrywie naczynia wrzucamy natkę pietruszki. Zsiekaną natkę przekładamy do innego naczynia.
2. Do suchego i czystego naczynia wkładamy cebulę 3s./obr.5
3. Dodajemy oliwe dusimy 4min./100C/obr.0,5
4. Dodajemy wszystkie składniki oprócz wody i mąki. 4min./100C/obr.1
5. W tym czasie wode i mąke mieszamy razem i w trakcie pracy TM przez otwór w naczyniu wlewamy.
6. Sos powinien nabrać konsystencję gęstej śmietany.
7. Podajemy na gorąco do ryb.
SOS
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz