3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sos "grecki" do ryby


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

  • 300 g marchewki w kawalkach
  • 200 g pietruszki korzeń, w kawałkach
  • 200 g koncentratu pomidorowego 30%, tj. mały słoiczek
  • 150 g Pora, w piórkach
  • 1 łyżeczek soli lub warzywka
  • szczypta imbiru mielonego
  • łyzeczka musztardy francuskiej
  • 0,5 łyżeczki pieprzu ziołowego
  • pieprz czarny mielony do smaku
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka cukru
5

Przygotowanie

  1. Marchew i pietruszke w kawałkach wrzucic do TM z masłem i olejem, rozdrobnić ob5/5s, dorzucić por, dusić ok 10 min. Dorzucić reszte skladników i gotować 20-25min Varoma, ob 1, obroty wsteczne z koszyczkiem na pokrywie.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy