3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sos Cyganski


Wydrukuj:
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

  • 1 peczek pietruszki, bez lodyg
  • 150 g cebuli, przekrojonej na pol
  • 30 g oleju
  • 1 lyzeczka ostrej papryki
  • 400 g czerwonej papryki, w kawalkach
  • 300 g pomidorow, przekrojonych na cwiartki
  • 40 g przecieru pomidorowego
  • 40 g mak, i
  • 300 g wody
  • 1 kostka warzywna
  • 50 g kukurydzy konserwowej
  • 50 g malych cebulek
  • 1/2 lyzeczki cukru
  • 1/2 lyzeczki soli
  • 1/2 lyzeczki pieprzu
  • 6
    20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. pietruszke wlozyc do naczynia miksujacego , 3-4 Sek./ obr.8 posiekac i wylozyc na talerzyk

    2. cebule wlozyc do naczynia miskujacego i 3 Sek./ obr. 5 posiekac

    3. dodac olej  i papryke w proszku i 3 Min./ Varoma/ obr. 1 podsmazyc.

    4. Dodac swieza papryke i pomdory i 3 Sek./ obr. 5 posiekac, nastepnie 3 Min./ 100°/ obr.1 podsmazyc.

    5. dodac przecier pomidorowy, make, wode i kostke warzywna i 8 Min./ 100°/ obr.1 gotowac

    6. przez otwor w pokrwce dodac wszystkie pozostale skladnikii 2 Min./ 100°/ obr.1 gotowac

    7. na koniec dodac pietruszke i pikantnie doprawic wedlug wlasnego smaku.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy