3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sos bolognese


Wydrukuj:
4

Składniki

8 osoba/osoby

Sos bolognese

  • 2 małe cebule, przekrojone na ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku
  • 700 g passaty pomidorowej, mogą byś pomidory z puszki
  • 1 łyżeczki oregano
  • 1 łyżeczki bazylii
  • 1 łyżeczki cukru
  • 0,5 łyżeczki przyprawy uniwersalnej z TM
  • 2 szczypty pieprzu, świeżo mielonego
  • 500 g mięsa mielonego, wieprzowo wołowego
  • 20 g oliwy z oliwek, można zastąpić olejem
5

Przygotowanie

  1. 1. Włożyć do Closed lid cebulę oraz czosnek. Ustawić obroty 5 / 8 sek.

    2. Skłądniki zgarnąc kopystką ze ścianek Closed lid. Dodać 20 g oliwy. Ustawić obroty Gentle stir setting / temp. 100°C / 2 min.

    3. Dodać mięso mielone, przyprawę uniwersalną, oregano, bazylię. Ustawić obroty / temp. 100°C / 5 min.

    4. Dodać passatę lub pomidory oraz cukier i pieprz. Ustawić obroty / temp. 100°C / 15 min.

    5. Zdjąć miarkę i na pokrywie ustawić koszyczek. Ustawić obroty / temp. 120°C / 20 min.

    6. W razie potrzeby doprawić do smaku.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Jeśli chcesz użyć pomidorów z puszki warto je wcześniej lekko zmiksować.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy