 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                50min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                50min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     1 
                                     litr/litra/litry/litrów 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 6
opublikowany: 20/09/19
                            
                zmieniono dnia: 20/09/19
                    Składniki
Przecier pomidorowy
- 1400 g pomidorów, najlepiej tzw.przecierowych
- 1 łyżeczek cukru
- 1 łyżeczek soli
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Varoma Varoma
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. z pomidorów wyciąć zielone końcówki i pokroić je na ćwiartki.
 2. wszystkie pomidory włożyć do "Blokada naczynia miksującego"  i ustawić obroty 5 (stopniowo zwiększając do 10), czas 15 sek. "Blokada naczynia miksującego"  i ustawić obroty 5 (stopniowo zwiększając do 10), czas 15 sek.
 3. na pokrywie "Blokada naczynia miksującego"  zamiast miarki położyć dolną część varomy. "Blokada naczynia miksującego"  zamiast miarki położyć dolną część varomy.
 4. ustawić czas 40min/t varoma/obr.1.
 5. zdjąć przystawkę varoma i dodać przez otwór cukier oraz sól.
 6. ustawić czas 1min/ temp. varoma/ obr.1.
 7. gorący przecier przelać do słoika i odwrócić do góry nogami, aż do ostygnięcia.
 SMACZNEGO
 Doti 
Porcja na 1 litrowy słoik
Porady
Jest to przepis pasujący do każdego modelu thermomix'a.
Jeśli chcesz zwiększyć ilość pomidorów, to maxymalnie można włożyć 1,8-2 kg, ale należy wtedy być uważnym z miksowaniem na dużych obrotach (zalecam wydłużyć czas miksowania i maksymalne obroty osiągać stopniowo i powoli). Należy też dodać odrobinę więcej soli i cukru (choć nie jest to konieczne).
                        Jeśli chcesz zwiększyć ilość pomidorów, to maxymalnie można włożyć 1,8-2 kg, ale należy wtedy być uważnym z miksowaniem na dużych obrotach (zalecam wydłużyć czas miksowania i maksymalne obroty osiągać stopniowo i powoli). Należy też dodać odrobinę więcej soli i cukru (choć nie jest to konieczne).
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 6W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Wrzucam ze skórkami. Po zmiksowaniu nie ma po nich śladu 
            
A co ze skórkami ?