 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                30min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                30min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     8 
                                     osoba/osoby 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
Sos bolognese
- 2 małe cebule, przekrojone na ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
- 700 g passaty pomidorowej, mogą byś pomidory z puszki
- 1 łyżeczki oregano
- 1 łyżeczki bazylii
- 1 łyżeczki cukru
- 0,5 łyżeczki przyprawy uniwersalnej z TM
- 2 szczypty pieprzu, świeżo mielonego
- 500 g mięsa mielonego, wieprzowo wołowego
- 20 g oliwy z oliwek, można zastąpić olejem
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Koszyczek Koszyczek
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Włożyć do  "Blokada naczynia miksującego"  cebulę oraz czosnek. Ustawić obroty 5 / 8 sek. "Blokada naczynia miksującego"  cebulę oraz czosnek. Ustawić obroty 5 / 8 sek.
 2. Skłądniki zgarnąc kopystką ze ścianek "Blokada naczynia miksującego" . Dodać 20 g oliwy. Ustawić obroty "Blokada naczynia miksującego" . Dodać 20 g oliwy. Ustawić obroty "Mieszanie"  / temp. 100°C / 2 min. "Mieszanie"  / temp. 100°C / 2 min.
 3. Dodać mięso mielone, przyprawę uniwersalną, oregano, bazylię. Ustawić obroty / temp. 100°C / 5 min.
 4. Dodać passatę lub pomidory oraz cukier i pieprz. Ustawić obroty / temp. 100°C / 15 min.
 5. Zdjąć miarkę i na pokrywie ustawić koszyczek. Ustawić obroty / temp. 120°C / 20 min.
 6. W razie potrzeby doprawić do smaku.
Porady
Jeśli chcesz użyć pomidorów z puszki warto je wcześniej lekko zmiksować.
                        Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 6W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
               Kategorie przepisów: 
                                      
                
              
          
      INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze