3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Salsa z ananasem


Wydrukuj:
4

Składniki

5 słoik/słoiki/słoików

Salsa

  • 1 cebula duza
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chilli
  • 10 g oliwy
  • 700 g pomidorów Lima, pokrojonych
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 3 łyżki octu z czerwonego wina
  • 2-3 łyżki cukru
  • 1 łyżeczki oregano, suszone
  • 2 łyżeczki kminu rzymskiego
  • 1 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1 łyżeczki soli
  • szczypty pieprzu
  • 1 puszki ananasów
5

Przygotowanie

  1. 1. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy na pół, paprykę kroimy w paseczki.

    2. Cebulę, czosnek i papryczkę chilli miksujemy 15s./obr.5 , dodajemy oliwe i dusimy 5min./Varoma/obr.1

    3. Dodajemy pomidory, papryke, ocet i cukier gotujemy 30min./100*/obr. wsteczne 1

    4. Dodajemy przyprawy i pokrojonego w kostkę ananasa, gotujemy 10min./100*/obr. wsteczne 1
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Gorącą salsę można przełożyć do wyparzonych słoików i odwrócić do góry dnem na min 10 min. i przechować na zimę. Smakuje praktycznie do wszystkiego, bardzo dobra z dodatkiem podsmażonej piersi z kurczaka i ryżem.

Przepis (odrobinę przeze mnie zmodyfikowany) pochodzi ze strony www.thermoprzepisy.pl


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy