3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

PRZECIER POMIDOROWY


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

2 słoik/słoiki/słoików

  • 1 cebula, przekrojona na pól lub ćwiartki
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 1000 g pomidorów, pokrojonych , najlepiej odmiana LIMA, nie obierać ze skórki
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia miksującego włożyć pomidory, cebulę, rozdrobnić 5 sek/ obr.8.

    2. Gotować 30 min/Varoma/Counter-clockwise operation/obr1. Zamiast miarki, na pokrywie naczynia miksującego ustawić koszyczek do gotowania.

    3.Zdjąć koszyczek, przez otwór w pokrywie wsypać sól i cukier, założyć miarkę , miksować  10sek/obr.10

    4. Przelać gorący przecier do słoiczków, zakręcić i odwrócić do góry dnem.

      S M A C Z N E G O

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Szybki i trwały Polecam!

    Zgłoszony przez Bambolina27 na października 9, 2017 at 15:08.

    Szybki i trwały Polecam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis polecam i dziękuję bardzo 😀

    Zgłoszony przez agniecha_34 na października 5, 2017 at 18:20.

    Super przepis polecam i dziękuję bardzo 😀

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Niestety przepis nie jest dobry, mam TM5 z wieksza...

    Zgłoszony przez linlej83 na października 1, 2017 at 08:45.

    Niestety przepis nie jest dobry, mam TM5 z wieksza misa a i tak wszystko wykipialo podczas gotowania :/

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobry przecier 😃 zrobiłam dziś 6...

    Zgłoszony przez MałaMi na września 11, 2017 at 19:47.

    Bardzo dobry przecier 😃 zrobiłam dziś 6 sloiczków.Polecam 😊

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis rewelacja-do zeszłego roku moja mama...

    Zgłoszony przez Wilma62 na września 11, 2017 at 10:13.

    Przepis rewelacja-do zeszłego roku moja mama robiła w tradycyjny sposób w wielkim garze wiec mnóstwo pracy przy tym! Od zeszłego roku ja przejęłam te funkcje i zrobiłam wlasnie w TM i .....rewelacja po prostu!Nawet gospodyni tradycyjna jak moja mama jest zachwycona tym przecierem-gesty,wszystko w nim jest zmiksowane czyli skorki ,które sa tak wartościowe a w tradycyjnym przecierze zostawały na sicie.I pomysleć ze TM mam juz 19 lat 😱Szczerze polecam👍😎😊

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pierwszy raz korzystam z tego przepisu w smaku...

    Zgłoszony przez annazb na sierpnia 31, 2017 at 14:20.

    Pierwszy raz korzystam z tego przepisu w smaku przecier bardzo dobry,troche zadki mi wyszedl ale to sama natura.Przy temperaturze 90° zaczal kipiec wiec u mnie bylo gotowanie tylko w 100°.Dziekuje za przepis.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis 😃 Polecam

    Zgłoszony przez Agadunia na sierpnia 30, 2017 at 22:45.

    Super przepis 😃 Polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • REWELACJA

    Zgłoszony przez Mac na sierpnia 29, 2017 at 15:27.

    REWELACJA tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wyszedł wyśmienity

    Zgłoszony przez Pamila na sierpnia 24, 2017 at 00:20.

    wyszedł wyśmienity

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • łatwy w przygotowaniu i jest super bez...

    Zgłoszony przez mkrysia na sierpnia 19, 2017 at 16:47.

    łatwy w przygotowaniu i jest super bez konserwantów można podawać do zupki dla dzieci. Tylko proszę brać do przetworu pomidory z znanego żródla, smacznego

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Świetny przepis😊 Dziękuję

    Zgłoszony przez MarZie na sierpnia 16, 2017 at 22:38.

    Świetny przepis😊 Dziękuję

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przecier boski!!!!!!!!!!! Palce lizać.

    Zgłoszony przez aniajura1984 na sierpnia 12, 2017 at 12:43.

    Przecier boski!!!!!!!!!!! Palce lizać.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis rewelacja, robiłam pierwszy raz i...

    Zgłoszony przez Sylwia13 na sierpnia 10, 2017 at 10:07.

    Przepis rewelacja, robiłam pierwszy raz i dodałam 2 ząbki czasnku. Super 🙂🙂🙂🙂

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • aniajura1984Pomidorów nie trzeba obierać, a...

    Zgłoszony przez gabi49 na sierpnia 8, 2017 at 22:03.

    aniajura1984Pomidorów nie trzeba obierać, a pestki są zupenie rozbite. :

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis super, przecier nam bardzo smakuje a...

    Zgłoszony przez so137nia na sierpnia 8, 2017 at 13:05.

    Przepis super, przecier nam bardzo smakuje a przede wszystkim szybko się robi no i oczywiście "swój"
    korzystam z tego przepisu już 3 albo 4 rok i powiem szczerze SUPER
    Dziękuję za przepisSmile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Naprawdę nie obierać pomidorów? A co z...

    Zgłoszony przez aniajura1984 na sierpnia 7, 2017 at 22:08.

    Naprawdę nie obierać pomidorów? A co z pestkami?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Baardzo dobry przecier. Ciekawe jak mi się...

    Zgłoszony przez demi8625 na sierpnia 7, 2017 at 20:28.

    Baardzo dobry przecier. Ciekawe jak mi się przetrzyma przez zimę. Jakoś nie miałam nigdy szczęścia do takich przecierów.

    "Gotowanie to akt miłości, podarunek, sposób na dzielenie z innymi małych sekretów"

    Sophia Loren

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smakowy przepis polecam :)

    Zgłoszony przez martitta30 na sierpnia 3, 2017 at 17:20.

    Bardzo smakowy przepis polecam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Fantastyczny w smaku! A do tego przy minimalnym...

    Zgłoszony przez be_happy na lipca 31, 2017 at 13:33.

    Fantastyczny w smaku! A do tego przy minimalnym wkładzie pracy. Robiłam w ubiegłym roku zgodnie z przepisem. W tym planuję zwiększyć ilość zapasu na zimę, polecam i dziękuję za przepis.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • nie wierzyłam, że wyjdzie taki dobry, z 3 kg...

    Zgłoszony przez magda0414 na lipca 29, 2017 at 12:17.

    nie wierzyłam, że wyjdzie taki dobry, z 3 kg pomidorów mam 10 słoiczków 190ml, za tydzień kolejna porcja...Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super ! Polecam !

    Zgłoszony przez MaPio na lipca 10, 2017 at 20:55.

    Super ! Polecam !

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przecier rewelacja! Wyszedł fajnie gęsty,...

    Zgłoszony przez Katrusiaa na listopada 23, 2016 at 19:41.

    Przecier rewelacja! Wyszedł fajnie gęsty, idealnie pasuje do zup i do pizzy! Na pewno na stałe zagości w moim menu!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam mam pytanko czy jak się robi z połowy...

    Zgłoszony przez Magdalenaan na listopada 21, 2016 at 15:36.

    Witam mam pytanko czy jak się robi z połowy porcji to czas zostaje taki sam czy skraca się o polowe czas gotowania ? Może głupie pytanie ale jestem początkująca thermomixianką 😜

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pierwszy raz w życiu zrobiłam

    Zgłoszony przez Karusia na października 10, 2016 at 22:25.

    Pierwszy raz w życiu zrobiłam przecier i jestem w szoku że wyszedł tak dobry! Polecam ten przepis!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dołączamy do fanów przepisu ☺

    Zgłoszony przez aha_2006 na września 30, 2016 at 20:45.

    Dołączamy do fanów przepisu ☺

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję za cudowny i smaczny

    Zgłoszony przez Kochany Andy na września 20, 2016 at 19:08.

    Dziękuję za cudowny i smaczny przepis!! Pierwszy raz robiłam i wyszedł smaczniutki, palce lizać tmrc_emoticons.) 

    5kg na pierwszy raz ale jutro następne 5kg.

    Jeszcze raz dziękuję i serdecznie Gabrysiu Cię pozdrawiam tmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis super, zobaczymy jak

    Zgłoszony przez jagam na września 17, 2016 at 15:50.

    Przepis super, zobaczymy jak będą się przechowywały słoiki, ale mamatymka pisała, ąe robi z 1600 g. pomidorów, spróbowałam i mi wykipiało. Mam też TM 5., także trzymam się proporcji właściwych i dorzucam czosnek tmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis rewelacyjny 

    Zgłoszony przez K_inga na września 16, 2016 at 17:04.

    Przepis rewelacyjny  tmrc_emoticons.) Pierwszy raz w życiu robiłam przecier. Mam nadzieję, że zupki będą smakować zimową porą. Polecam  tmrc_emoticons.-) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis rewelacja  

    Zgłoszony przez mihrunnisa na września 15, 2016 at 13:29.

    Przepis rewelacja tmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobry przecier.

    Zgłoszony przez ada67 na września 1, 2016 at 20:13.

    Bardzo dobry przecier. Dziękuję za przepis.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Właśnie zrobiłam. Jest

    Zgłoszony przez Leonek2013 na sierpnia 31, 2016 at 20:55.

    Właśnie zrobiłam. Jest pyszny.  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja.. 18kg pomidorów ,

    Zgłoszony przez edko77 na sierpnia 29, 2016 at 22:44.

    Rewelacja.. 18kg pomidorów , przepis trafiony w 100

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dodany rozdrobniony ząbek

    Zgłoszony przez IgorM na sierpnia 29, 2016 at 17:34.

    Dodany rozdrobniony ząbek czosnku  z odrobiną oliwy (1 min., Varoma, obroty 2) dodał to, co lubię. Pyszny!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • nie dalam cukru a przecier

    Zgłoszony przez susin na sierpnia 28, 2016 at 12:10.

    nie dalam cukru a przecier jest rewelacyjny. jak dla mnie moze zastapic keczuptmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Niesamowicie pyszny przecier

    Zgłoszony przez Miiriam na sierpnia 27, 2016 at 17:08.

    Niesamowicie pyszny przecier .. przerobilam na razie 10 kg pomidorów .. ale będzie więcej .. znacznie więcej .. dziekuję tmrc_emoticons.) <3

    ... 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • czy trzeba dawac cukier?

    Zgłoszony przez susin na sierpnia 26, 2016 at 20:16.

    czy trzeba dawac cukier?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Świetny przepis- polecam

    Zgłoszony przez iwona761 na sierpnia 24, 2016 at 10:52.

    Świetny przepis- polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gabrysiu ja też będę robić

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na sierpnia 23, 2016 at 17:54.

    Gabrysiu ja też będę robić jak co roku z Twojego przepisu  tmrc_emoticons.p

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Prosto, zdrowo i na czasie,

    Zgłoszony przez nowitzka33 na sierpnia 23, 2016 at 17:10.

    Prosto, zdrowo i na czasie, polecam bardzo Big Smile a Gabi49 dziękuję za przepis i zerkam na kolejne  tmrc_emoticons.D

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyszedł super. Dziękuję

    Zgłoszony przez Brenda11 na sierpnia 22, 2016 at 18:27.

    Wyszedł super. Dziękuję bardzo za przepis tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Polecam!!!

    Zgłoszony przez Sylwia24 na sierpnia 22, 2016 at 16:49.

    Polecam!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję za pochwały. Ja też

    Zgłoszony przez gabi49 na sierpnia 21, 2016 at 11:13.

    Dziękuję za pochwały. Ja też w tym roku będe robić. tmrc_emoticons.)

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja przecier!!! 

    Zgłoszony przez Dodi123 na sierpnia 20, 2016 at 17:18.

    Rewelacja przecier!!! 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przecier gotowy, wyszedł

    Zgłoszony przez za sałatą na sierpnia 19, 2016 at 21:42.

    Przecier gotowy, wyszedł pyszny tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robię już kolejny rok i za

    Zgłoszony przez dhalii na sierpnia 19, 2016 at 20:17.

    Robię już kolejny rok i za każdym razemn wychodzi przepyszny tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Basiu, tu nigdzie w sposobie

    Zgłoszony przez gabi49 na sierpnia 17, 2016 at 16:48.

    Basiu, tu nigdzie w sposobie wykonania nie ma użytego motylka. Skąd go wzięłaś? Oczywiście można zrezygnować z obrotów wstecznych. Tu masz rację.  tmrc_emoticons.)

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Można, ale prawie każdy Włoch

    Zgłoszony przez basia_pelasia na sierpnia 16, 2016 at 21:06.

    Można, ale prawie każdy Włoch powie, że trochę cukru/słodyczy wydobędzie z pomidorów pełnię smaku tmrc_emoticons.)

     

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Moim zdaniem warto

    Zgłoszony przez basia_pelasia na sierpnia 16, 2016 at 21:04.

    Moim zdaniem warto zrezygnować z obrotów wstecznych - przecież i tak przecier będzie miksowany. Robiąc na pewno zrezygnuję z motylka, noże na pewno dadzą radę a mam opory przed gotowaniem plastiku w takiej temperaturze

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja używam tego przecieru jako

    Zgłoszony przez mamatymka na sierpnia 11, 2016 at 20:57.

    Ja używam tego przecieru jako bazy do sosu do spaghetti. Właśnie przerobiłam 30 kg pomidorów LIMA. Są najlepsze. W swoim TM5 podwajam przepis. Nic nie kipi i nie ucieka. z 1600g pomidorów wychodzą dwa słoiki 0,9l. Dodaję trzy ząbki czosnku. Pssteryzuję 15 minut.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • świetny przepis, polecam

    Zgłoszony przez aizuz na sierpnia 10, 2016 at 13:41.

    świetny przepis, polecam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •