Tu jesteś:
4
Składniki
2 słoik/słoiki/słoików
- 1 cebula, przekrojona na pól lub ćwiartki
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki cukru
- 1000 g pomidorów, pokrojonych , najlepiej odmiana LIMA, nie obierać ze skórki
-
6
5min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
1. Do naczynia miksującego włożyć pomidory, cebulę, rozdrobnić 5 sek/ obr.8.
2. Gotować 30 min/Varoma/
"Obroty wsteczne" /obr1. Zamiast miarki, na pokrywie naczynia miksującego ustawić koszyczek do gotowania.
3.Zdjąć koszyczek, przez otwór w pokrywie wsypać sól i cukier, założyć miarkę , miksować 10sek/obr.10
4. Przelać gorący przecier do słoiczków, zakręcić i odwrócić do góry dnem.
S M A C Z N E G O
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPrzepis szybki i łatwy. Smak mi odpowiada....
Przepis szybki i łatwy. Smak mi odpowiada. Doskonały na przerobienie reszty pomidorów ze szklarni. Polecam
Bat:...
Bat:
Nie ma czegoś jak 1/2 czubatej łyżki , Varoma mocno buzuje więc 105 st. wystarczy
Marzena.swiecka: proszę zamiast koszyka...
Marzena.swiecka: proszę zamiast koszyka położyć na pokrywę dolną część Varomy.
Witam,...
Witam,
czemu mi za każdym razem kipi ?
Może komuś pomogę podpowiedzią :...
Może komuś pomogę
podpowiedzią :
"Obroty wsteczne"
rozdrabniam 1kg pomodorów i 1 dużą cebulę 10s/obr.8
Gotuję pulpę 32 min/Varoma/0broty 1/
potem dodaję 1/2 czubatej łyżecki soli i tyle samo cukru.
Miksuję 30s/obr.10
Dla mnie konsystencja gęstsza
Rewelacja! Przecier wyszedł gęsty i aromatyczny....
Rewelacja! Przecier wyszedł gęsty i aromatyczny. Sprzedałam już przepis dalej i kolejni użytkownicy też bardzo zadowoleni
Super baza do zup, sosów i do pizzy
Zrobiłam i już zapisałam do swoich kolekcji
Zrobiłam
i już zapisałam do swoich kolekcji
jest ok
jest ok
Dobry sposób na przerobienie sporej ilości...
Dobry sposób na przerobienie sporej ilości pomidorów. Przecier z tego przepisu wychodzi dobry
Z podanej ilości otrzymałam 3 średnie słoiki. Polecam.
Bat:ok...
Bat:ok
Ok, dziękuję. Będę robić.
Gos76: jest tak rozdrobniona, ze jej nie...
Gos76: jest tak rozdrobniona, ze jej nie wyczujesz, a dodaje smaku przecież.
Czy skórka od pomidorów nie będzie wyczuwalna?...
Czy skórka od pomidorów nie będzie wyczuwalna? Zwykle pomidory sparzałam i obierałam ze skóry, ale to dużo pracy...
Właśnie zrobiłam pierwszy rzut , boski smak....
Właśnie zrobiłam pierwszy rzut , boski smak. Jade po pomidory i robię dalej
Autorce WIELKIE DZIĘKI przesyłam !!!
Przecier jest super!! Robi się szybko,a smakuje o...
Przecier jest super!! Robi się szybko,a smakuje o wiele lepiej niż kupowany. Jestem naprawdę mile zaskoczona,bo to moje początki z termomixem. Zrobiłam z 2 kg pomidorów, ale chyba poeksperymentuję jeszcze z dodatkami
demi8625:Zawsze robię z 15 kg na cały rok - do...
demi8625:Zawsze robię z 15 kg na cały rok - do lipca jak ta lala wytrzymuje - ale za zwyczaj w maju już się kończy
Evagl:Polecam odrazu ustawić szybkość na 3 -...
Evagl:Polecam odrazu ustawić szybkość na 3 - nic nie wykipi i nie trzeba kombinować
Rewelacyjny przecier. Ja jeszcze dodaje paprykę i...
Rewelacyjny przecier. Ja jeszcze dodaje paprykę i lub listki bazylii lub pietruszki. A po zmiksowaniu przecieram przez sitko tym sposobem pozbywać się pestek które w trakcie jedzenia np pomidorowki wchodzą w ząbki 😁
Super przepis .Robię już kolejny raz .Rewelacja...
Super przepis .Robię już kolejny raz .Rewelacja .Dziękuję .
Pyszny!...
Pyszny!
Gorąco polecam
Pyszny!...
Pyszny!
proponuję też poeksperymentować dodając marchewkę, czosnek, paprykę ...
Przepis ok , tylko po pierwszym zrobionym naczyniu...
Przepis ok , tylko po pierwszym zrobionym naczyniu stwierdziliśmy, że za mało soli. Do kolejnych partii dodawaliśmy prawie czubatą łyżeczkę soli i płaską cukru. Dla nas zdecydowanie leprzy smak.
Zrobiliśmy z 8kg pomidorów i trochę słoików wyszło
Pyszny!!!Plecam
Pyszny!!!Plecam
Dziś zrobiłam 10 słoiczków. Dodałam paprykę,...
Dziś zrobiłam 10 słoiczków. Dodałam paprykę, gałązki piertuszki, selera lub oregano. Każde 2 słoiczki sa inne
Wczoraj zrobilam w sumie 7kg pomidorów. Przepis...
Wczoraj zrobilam w sumie 7kg pomidorów. Przepis jest ok, daje wskazówki. Polecam poeksperymentować z różnymi dodatkami (czosnek, oregano, czerwona cebula). W przepisie jest napisane 2 słoiki - faktycznie, wychodzi około 2 słoików 300ml (tej informacji mi zabrakło - wielkość słoików; moja pierwsza próba zakończyła się 1 słoikiem 500g i malutkim słoiczkiem). Cukru i soli dawałam znikome ilości (zwłaszcza soli, której generalnie nie używam). Jednak i tak wiele, jeśli chodzi o smak , oczywiście zależy od uzytych pomidorów
Następnym razem jednak spróbuje skrócić nieco czas gotowania. Znalazłam przepisy gdzie jest mowa o 20min i też z komentarzy wynika, że udaje się.
wczoraj zrobiłam przecier. Pomidory obrałam ze...
wczoraj zrobiłam przecier. Pomidory obrałam ze skórek ale mysle że następnym razem nie będę obierać. Na początku faktycznie przecier próbował wykipieć i na chwilę wyłączyłam naczynie. Na 5 min zmniejszyłam temperaturę na 100 stopni a potem na Varoma. Przecier wyszedł rewelacyjny
Robie ten przecier juz po raz kolejny i zawsze...
Robie ten przecier juz po raz kolejny i zawsze jest super -
Pyszny przecier, ja dodaję jeszcze kilka...
Pyszny przecier, ja dodaję jeszcze kilka gałązek selera i bazylię, ma lepszy smak i zapach
Pyszny przecier. W ubiegłym roku zrobiłam ponad...
Pyszny przecier. W ubiegłym roku zrobiłam ponad sto małych słoiczków. Porozdawałam rodzinie. Byli zachwyceni.
robiłam już kilka razy, jest wspaniały
robiłam już kilka razy, jest wspaniały
Czy słoiczki trzeba pasteryzowac?
Czy słoiczki trzeba pasteryzowac?
Rewelacyjny
Rewelacyjny
swietny przepis, polecam
swietny przepis, polecam
Szybki i trwały Polecam!
Szybki i trwały Polecam!
Super przepis polecam i dziękuję bardzo 😀
Super przepis polecam i dziękuję bardzo 😀
Niestety przepis nie jest dobry, mam TM5 z wieksza...
Niestety przepis nie jest dobry, mam TM5 z wieksza misa a i tak wszystko wykipialo podczas gotowania :/
Bardzo dobry przecier 😃 zrobiłam dziś 6...
Bardzo dobry przecier 😃 zrobiłam dziś 6 sloiczków.Polecam 😊
Przepis rewelacja-do zeszłego roku moja mama...
Przepis rewelacja-do zeszłego roku moja mama robiła w tradycyjny sposób w wielkim garze wiec mnóstwo pracy przy tym! Od zeszłego roku ja przejęłam te funkcje i zrobiłam wlasnie w TM i .....rewelacja po prostu!Nawet gospodyni tradycyjna jak moja mama jest zachwycona tym przecierem-gesty,wszystko w nim jest zmiksowane czyli skorki ,które sa tak wartościowe a w tradycyjnym przecierze zostawały na sicie.I pomysleć ze TM mam juz 19 lat 😱Szczerze polecam👍😎😊
Pierwszy raz korzystam z tego przepisu w smaku...
Pierwszy raz korzystam z tego przepisu w smaku przecier bardzo dobry,troche zadki mi wyszedl ale to sama natura.Przy temperaturze 90° zaczal kipiec wiec u mnie bylo gotowanie tylko w 100°.Dziekuje za przepis.
Super przepis 😃 Polecam
Super przepis 😃 Polecam
REWELACJA
REWELACJA
wyszedł wyśmienity
wyszedł wyśmienity
łatwy w przygotowaniu i jest super bez...
łatwy w przygotowaniu i jest super bez konserwantów można podawać do zupki dla dzieci. Tylko proszę brać do przetworu pomidory z znanego żródla, smacznego
Świetny przepis😊 Dziękuję
Świetny przepis😊 Dziękuję
Przecier boski!!!!!!!!!!! Palce lizać.
Przecier boski!!!!!!!!!!! Palce lizać.
Przepis rewelacja, robiłam pierwszy raz i...
Przepis rewelacja, robiłam pierwszy raz i dodałam 2 ząbki czasnku. Super 🙂🙂🙂🙂
aniajura1984Pomidorów nie trzeba obierać, a...
aniajura1984Pomidorów nie trzeba obierać, a pestki są zupenie rozbite. :
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Przepis super, przecier nam bardzo smakuje a...
Przepis super, przecier nam bardzo smakuje a przede wszystkim szybko się robi no i oczywiście "swój"
korzystam z tego przepisu już 3 albo 4 rok i powiem szczerze SUPER
Dziękuję za przepis
Naprawdę nie obierać pomidorów? A co z...
Naprawdę nie obierać pomidorów? A co z pestkami?
Baardzo dobry przecier. Ciekawe jak mi się...
Baardzo dobry przecier. Ciekawe jak mi się przetrzyma przez zimę. Jakoś nie miałam nigdy szczęścia do takich przecierów.
"Gotowanie to akt miłości, podarunek, sposób na dzielenie z innymi małych sekretów"
Sophia Loren
Bardzo smakowy przepis polecam :)
Bardzo smakowy przepis polecam