3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pasta z pestek dyni do kanapek


Wydrukuj:
4

Składniki

20 porcja/porcje/porcji

pasta

  • 2-3 cebule, pokrojona na ćwiartki
  • 25 gramów oliwy
  • sól
  • pieprz
  • 1-2 ząbki czosnku (opcjonalnie)
  • 200 gramów pestek dyni
5

Przygotowanie

    Pasta
  1.  Do Thermomixa wkładamy cebulę i kroimy 5 sek/obr 4

     

     Dodajemy masło i dusimy ok. 3 min/Varoma/obr 2. W zalżnosci od ilości dodanej cebuli czas możemy przedłużyć bądż skrócić, aby cebula była zeszklona.

     

     Pestki dyni odcedzamy przy użyciu koszyczka i wkładamy do Thermomixa. Dodajemy szczyptę pieprzu i sól do smaku i rozdrabniamy przy użyciu kopystki ok 1 min/ obr zwiększamy stopniowo 1-6.

     

     

     

  2.  Przygotowujemy pyszne kanapki tmrc_emoticons.)

     

  3. Przygotowanie pestek dyni (dzień wcześniej)
  4.  Poprzedniego wieczoru odważamy 200 g pestek dyni i w osobnym naczyniu zalewamy wrzątkiem. Zostawiamy na całą noc.

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Aby urozmaicić smak można dodać również czosnek (razem z cebulą).

W zależności od upodobań pasta może miec różny stopień zmielenia.

Doskonała do kanapek, sama, z pomidorem czy wędliną. Również jako dip, do chrupkiego pieczywa, grzanek, krakersów i in.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Pasta pyszna. Zmodyfikowałam

    Zgłoszony przez KJagodaK na lipca 15, 2015 at 22:52.

    Pasta pyszna. Zmodyfikowałam troszkę przepis i dodałam 100g dyni i 100g słonecznika.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze