Tu jesteś:
4
Składniki
1 porcja/porcje/porcji
Marynata do mięsa na grilla
- 3 kulki owoców jałowca
- 1 łyżeczek pieprzu czarnego w ziarnach
- 1,5 łyżeczek papryki słodkiej, mielonej
- 1 łyżeczek papryki ostrej, mielonej
- 80 gramów cebuli
- 5 ząbków czosnku
- 2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczek oregano, suszonego
- 1 łyżeczek bazylii, suszonej
- 1 łyżeczek tymianku, suszonego
- 2 łyżeczki musztardy sarepskiej
- 60 g Ketchupu
- 60 g oleju rzepakowego
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
5
Przygotowanie
- Do czystego i suchego naczynia miksującego włóż owoce jałowca i pieprz w ziarnach, zmiksuj 7 sek., obr. 8. Następnie do naczynia włóż cebulę pokrojoną w ćwiartki i czosnek, rozdrobnij 5 sek., obr. 5. Zgarnij składniki na dno naczynia miksującego. Dodaj pozostałe składniki, wymieszaj 15 sek., obr. 3. Mięso na grilla (idealna do karkówki, szaszłyków z wieprzowiny) wysmaruj marynatą, odstaw do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz