3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Tortilla kukurydziana


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

16 kawałek/kawałki/kawałków

  • 300 g mąki kukurydzianej
  • 1 łyżeczka soli
  • 400 g wody, gorącej
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyc wszystkie składniki z wyjątkiem gorącej wody, wymieszać 10 s/obr. 7.
    2. Dodać gorącą wodę, wymieszać 10 s/obr. 7, następnie wyrobić 1 min/ Closed lid / Dough mode . Przełożyć ciasto do miski, przykryć i postawić na 15-60 minut.
    3. Rozdzielić ciasto na 16 równych kulek. Rozwałkować każdą na delikatnie oprószonej mąką powierzchni (lub, jeżeli to konieczne, pomiędzy dwoma arkuszami folii spożywczej) na cienkie, okrągłe placki (około Ø 15-18 cm). Smażyć kolejno na nie przywierającej patelni. Tortille będą płaskie, jeśli wygładzimy wszystkie pęcherzyki za pomocą łyżki cedzakowej. Tortille ułożyć jedną na drugiej i trzymać w rozgrzanym piekarniku w temp. 80°C do momentu podania.
10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy