Tu jesteś:
4
Składniki
16 kawałek/kawałki/kawałków
- 300 g mąki kukurydzianej
- 1 łyżeczka soli
- 400 g wody, gorącej
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyc wszystkie składniki z wyjątkiem gorącej wody, wymieszać 10 s/obr. 7.
- Dodać gorącą wodę, wymieszać 10 s/obr. 7, następnie wyrobić 1 min/
"Blokada naczynia miksującego" /
"Ciasto" . Przełożyć ciasto do miski, przykryć i postawić na 15-60 minut.
- Rozdzielić ciasto na 16 równych kulek. Rozwałkować każdą na delikatnie oprószonej mąką powierzchni (lub, jeżeli to konieczne, pomiędzy dwoma arkuszami folii spożywczej) na cienkie, okrągłe placki (około Ø 15-18 cm). Smażyć kolejno na nie przywierającej patelni. Tortille będą płaskie, jeśli wygładzimy wszystkie pęcherzyki za pomocą łyżki cedzakowej. Tortille ułożyć jedną na drugiej i trzymać w rozgrzanym piekarniku w temp. 80°C do momentu podania.
- Do naczynia miksującego włożyc wszystkie składniki z wyjątkiem gorącej wody, wymieszać 10 s/obr. 7.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
Odpowiedznice
nice
That shows up to be super drift hunters"}"...
That shows up to be super drift hunters"}" data-sheets-userformat="{"2":14851,"3":{"1":0},"4":{"1":2,"2":16119285},"12":0,"14":{"1":2,"2":3355443},"15":"Menlo, Monaco, Consolas, \"Courier New\", monospace","16":10}">drift hunters however i am still not also certain that I like it. At any price will certainly look far a lot more right into it and also choose directly!
Dodałam 100g mąki ryżowej i ciasto było...
Dodałam 100g mąki ryżowej i ciasto było bardziej zbite i łatwiejsze do wałkowania (przez folię). Jednak i tak trudno było uzuyskać cienkie placki. Generalnie coś nie tak z tym przepisem.
Wychodzą naleśniki kukurydziane, bo ciasto...
Wychodzą naleśniki kukurydziane, bo ciasto bardzo lejące. Wałkować nie da rady, raczej wylewać na patelnię. Ale też można zjeść
UWAGA!!! Ten przepis to chyba totalna pomyłka....
UWAGA!!! Ten przepis to chyba totalna pomyłka. Wychodzi jakieś lejące ciasto jak na naleśniki. A oni piszą o wałkowaniu. Chyba ktoś się grubo pomylił. Nawet jak podwoiłam ilość mąki to ciasto się do niczego nie nadaje.