3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Tort wytrawny


Wydrukuj:
4

Składniki

24 porcja/porcje/porcji

Składniki

  • 2 kostki twarogu
  • 1 pęczka koperku
  • 150 gramów wędliny
  • 100 g ostrego żółtego sera
  • 2 serki topione 100g
  • majonez
  • sól
  • 1 brokuł
  • 2 opakowania pieczywo tostowe
  • zielenina do dekoracji
5

Przygotowanie

  1. Kromkami pieczywa tostowego wyłóż tortownicę. Rozsmaruj na nich pierwszą masę:

    MASA I:

    2 kostki twarogu półtłustego

    2 ząbki czosnku

    pół łyżeczki soli

    pęczek koperku

    łyżeczka majonezu

    zmiksuj wszystko razem 15 sek poz. 7

  2. Na masie I wyłóż drugą warstwę pieczywa tostowego. Na nim rozsmaruj drugą masę:

    MASA II

    ugotowany brokuł

    sól

    100g sera żółtego

    łyżeczka majonezu

    zmiksuj 15 sek, poz. 7

  3. na masie II rozłóż Masę III:

    MASA III:

    2 serki topione po 100g

    15 dkg polędwicy sopockiej lub innej wędliny

    łyżeczka majonezu

    Zmiksuj wszystkie składniki 15 sek, poz. 7

     

  4. Włóż do lodówki na noc.

    Następnego dnia udekoruj tort:

    brzegi posmaruj majonezem lub jedną z mas, posyp posiekaną zieleniną - np. natką pietruszki lub koperkiem

    Na wierzchu ułóż 'różyczki' z plastrów salami, listki sałaty strzępiastej, przyczep wszystko wykałaczkami z czarnymi oliwkami. 

    Na koniec MASĘ I, II lub III wyciśnij przez tutkę papierową tworząc różyczki na wierzchu tortu, pomiędzy salami.

    Sacznego!

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Na trzy warstwy tortu potrzebujesz 1-2 opakowania pieczywa tostowego.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Wygląda smakowicie ! zrobię na moje imieniny

    Zgłoszony przez Krysia-S na lutego 26, 2017 at 12:35.

    Wygląda smakowicie ! zrobię na moje imieniny

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam, i szkoda pieniędzy i włożony trud...

    Zgłoszony przez renia35555 na lutego 5, 2017 at 09:08.

    Zrobiłam, i szkoda pieniędzy i włożony trud pracy, goście stwierdzili że za dużo wszystkich smaków i czują jak by jedli kanapkę z pastą na śniadanie, nie polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A chlebek układaliscie ze

    Zgłoszony przez Margott na października 14, 2015 at 11:54.

    A chlebek układaliscie ze skorkami? Czy dopasowywaliscie do siebie?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Polecam zwłaszcza, że

    Zgłoszony przez duende na listopada 22, 2013 at 08:43.

    Polecam tmrc_emoticons.-)

    zwłaszcza, że poszczególne masy można przyprawić wg własnych upodobań tmrc_emoticons.-)

    Cooking 7

    http://thebestthing12.blogspot.com/


     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Polecam zwłaszcza, że

    Zgłoszony przez duende na listopada 22, 2013 at 08:43.

    Polecam tmrc_emoticons.-)

    zwłaszcza, że poszczególne masy można przyprawić wg własnych upodobań tmrc_emoticons.-)

    Cooking 7

    http://thebestthing12.blogspot.com/


     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mysle, ze bedzie smaczny :) 

    Zgłoszony przez veronicab71 na listopada 21, 2013 at 19:22.

    Mysle, ze bedzie smaczny tmrc_emoticons.)  Wypròbuje z wielka ochota Big Smile Big Smile  Pozdrawiam Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze