3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Tort wytrawny


Wydrukuj:
4

Składniki

24 porcja/porcje/porcji

Składniki

  • 2 kostki twarogu
  • 1 pęczka koperku
  • 150 gramów wędliny
  • 100 g ostrego żółtego sera
  • 2 serki topione 100g
  • majonez
  • sól
  • 1 brokuł
  • 2 opakowania pieczywo tostowe
  • zielenina do dekoracji
  • 6
    20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

  1. Kromkami pieczywa tostowego wyłóż tortownicę. Rozsmaruj na nich pierwszą masę:

    MASA I:

    2 kostki twarogu półtłustego

    2 ząbki czosnku

    pół łyżeczki soli

    pęczek koperku

    łyżeczka majonezu

    zmiksuj wszystko razem 15 sek poz. 7

  2. Na masie I wyłóż drugą warstwę pieczywa tostowego. Na nim rozsmaruj drugą masę:

    MASA II

    ugotowany brokuł

    sól

    100g sera żółtego

    łyżeczka majonezu

    zmiksuj 15 sek, poz. 7

  3. na masie II rozłóż Masę III:

    MASA III:

    2 serki topione po 100g

    15 dkg polędwicy sopockiej lub innej wędliny

    łyżeczka majonezu

    Zmiksuj wszystkie składniki 15 sek, poz. 7

     

  4. Włóż do lodówki na noc.

    Następnego dnia udekoruj tort:

    brzegi posmaruj majonezem lub jedną z mas, posyp posiekaną zieleniną - np. natką pietruszki lub koperkiem

    Na wierzchu ułóż 'różyczki' z plastrów salami, listki sałaty strzępiastej, przyczep wszystko wykałaczkami z czarnymi oliwkami. 

    Na koniec MASĘ I, II lub III wyciśnij przez tutkę papierową tworząc różyczki na wierzchu tortu, pomiędzy salami.

    Sacznego!

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Na trzy warstwy tortu potrzebujesz 1-2 opakowania pieczywa tostowego.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Wygląda smakowicie ! zrobię na moje imieniny

    Zgłoszony przez Krysia-S na lutego 26, 2017 at 12:35.

    Wygląda smakowicie ! zrobię na moje imieniny

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam, i szkoda pieniędzy i włożony trud...

    Zgłoszony przez renia35555 na lutego 5, 2017 at 09:08.

    Zrobiłam, i szkoda pieniędzy i włożony trud pracy, goście stwierdzili że za dużo wszystkich smaków i czują jak by jedli kanapkę z pastą na śniadanie, nie polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A chlebek układaliscie ze

    Zgłoszony przez Margott na października 14, 2015 at 11:54.

    A chlebek układaliscie ze skorkami? Czy dopasowywaliscie do siebie?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Polecam zwłaszcza, że

    Zgłoszony przez duende na listopada 22, 2013 at 08:43.

    Polecam tmrc_emoticons.-)

    zwłaszcza, że poszczególne masy można przyprawić wg własnych upodobań tmrc_emoticons.-)

    Cooking 7

    http://thebestthing12.blogspot.com/

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Polecam zwłaszcza, że

    Zgłoszony przez duende na listopada 22, 2013 at 08:43.

    Polecam tmrc_emoticons.-)

    zwłaszcza, że poszczególne masy można przyprawić wg własnych upodobań tmrc_emoticons.-)

    Cooking 7

    http://thebestthing12.blogspot.com/

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mysle, ze bedzie smaczny :) 

    Zgłoszony przez veronicab71 na listopada 21, 2013 at 19:22.

    Mysle, ze bedzie smaczny tmrc_emoticons.)  Wypròbuje z wielka ochota Big Smile Big Smile  Pozdrawiam Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze