3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

tarta ze szpinakiem i wędzonym łososiem


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

ciasto

  • 250 g mąki pszennej
  • 120 g masła
  • 1 jajko całe
  • 2 szczypty soli
  • 50 g wody
  • 2 łyżki oleju

farsz

  • 300 g szpinaku mrożonego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczki soli
  • 2 szczypty galki muszkatalowej
  • 100 g ser lazur blue
  • 150 g śmietany 18%
  • 2 jajka cale
  • 150 g łososia, wędzonego
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

  1.  

    Wszystkie składniki(na ciasto) umieszczamy w naczyniu i wyrabiamy 2min. nastepnie zawijamy ciasto w folie spożywcza i wstawiamy do lodówki na 30 minut, po tym czasie ciasto rozwałkować i wyłozyc nim blache do tary uprzednio wysmarowana masłaem i posypana maką. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika 200 stopni/

    15 min 

    farsz

    Cebulę i czosnek wkładamy do naczynia 3s/obr.5 zgarnać kopystką, dodac szpinak, przyprawy i ser, gotować 12min/90stopni/obr2 (woda musi odparować w połowie czasu zdjac miarkę) nastepnie wyłożyć szpinak na podpieczoną tartę na wierzch ułozyć łososia. W miseczce rozczepać jajka dodac smietanę doprawić lekko solą i pieprzem całośc zalać masa śmietanowo jajeczną. Zapiekac 20 minut 180 stopni aż masa się zetnie i zarumieni 

     

     

     

    f

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Zdecydowanie za słona, ale

    Zgłoszony przez wojna82 na lipca 17, 2016 at 12:03.

    Zdecydowanie za słona, ale wymiana sera blue na ricottę to zmienia i wtedy jest super.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Moja pierwsza Tarta w życiu i

    Zgłoszony przez Niunia82 na lutego 1, 2016 at 18:10.

    Moja pierwsza Tarta w życiu i wyszła super. Dla męża trochę za słona. Na pewno jeszcze nie raz zrobię.  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pychotka

    Zgłoszony przez olan65 na września 23, 2015 at 13:20.

    pychotka tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dziś jest w planie, zakupy

    Zgłoszony przez Auri na września 15, 2015 at 11:45.

    dziś jest w planie, zakupy juz zrobione tmrc_emoticons.) 

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze