Składniki
12 porcja/porcje/porcji
Ciasto kruche:
- 50 g wody
- 1/2 łyżeczki soli
- 75 g masła, pokrojonego na kawałki
- 150 g mąki
Farsz:
- 200 g sera żółtego
- 1 duża cebula
- Toskański sos pomidorowy Podravka
- 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
- kulka mozzarelli
- zioła prowansalskie, tymianek
-
6
45min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
Przygotowanie
1. Do
"Blokada naczynia miksującego" wsypać mąkę, dodać masło, sól i wlać wodę, wymieszać 20s/
"Obroty wsteczne" obr. 4. Mieszać kolejne 10s/obr. 2, aby ciasto odeszło od noży. Wyjąć ciasto z naczynia miksującego i uformować kulę. Zawinąć w folię spożywczą i schłodzić .
2. Ciasto podpiekamy 10 min, polewamy grubo sosem, posypujemy cebula pokrojoną w piórka, na to tuńczyk (odcedzamy), ser i pokrojoną mozarella z plastry. Na koniec posypujemy ziołami i pieczemy 25 min w 200 stopniach
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzTarta wyśmienita, dzisiaj zaserwowałam ją...
Tarta wyśmienita, dzisiaj zaserwowałam ją mężowi na obiald i stwierdził, że mogę robić tartę częściej.
Wyszła naprawdę pyszna, szybko zniknęła ze...
Wyszła naprawdę pyszna, szybko zniknęła ze stołu !
najlepsza tarta jaka do tej pory zrobilam cala...
najlepsza tarta jaka do tej pory zrobilam, cala rodzina zachwycona
polecam
Tarta niezła. Ja dodałam trochę czosnku. Była...
Tarta niezła. Ja dodałam trochę czosnku. Była bardziej wyrazista
Bardzo dobra tarta! Zrobiłam ciasto z...
Bardzo dobra tarta! Zrobiłam ciasto z podwójnej porcji, bo mam dość sporą formę na tartę ale było pysznie i ciasta w sam raz!
Dałam też passate pomidorową z Cirio tą najmniejszą chyba 200g. Poelcam, pycha!!
Bardzo dobra tarta
Bardzo dobra tarta
Cudowna Dziękuję
Cudowna
Dziękuję
TAk, można zastąpić zwykłym
TAk, można zastąpić zwykłym sosem pomidorowym, wymieszanym z ziołami
AgnieszkaKS
przepis super można spokojnie
przepis super można spokojnie zrobic w TM 31 ja robiłam wyszło ok
tak Podravka
tak
Podravka
AgnieszkaKS
to trzeba zamieszczać
to trzeba zamieszczać przepisy na jeden i drugi model tm, co mam wyrzucić sprzęt po 3 latach i kupić nowy? bzdura i bardzo nie ładne podejście!
czy mozna zastapic
czy mozna zastapic czyms
Expresowa, dla początkujących
Expresowa, dla początkujących z tartami
Mańka - najpiękniejsza z całej wsi
Pycha! Szybka i łatwa
Pycha! Szybka i łatwa