Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
PIZZA W STYLU NEAPOLITAŃSKIM
- 400 g woda
- 1,2 g drożdże świeże
- 660 g mąka pszenna, typ 00 o wysokiej zawartości białka
- 20 g sól
-
6
26h 26min
Czas całkowity 26h 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9Przyjęcie Wakacje Urodziny Urodziny dziecka Dzieci w kuchni Gotowanie na co dzień Przystawka Danie główne Wegetariańska Przepis dla dzieci Bez nabiału Bez jajek Bez alkoholu Wiosna Lato Jesień Zima Walentynki Karnawał Dzień Matki Sylwester Dzień Ojca Łatwe Naturalne Szybkie Niedrogie Przepis szefa kuchni Przepis dla dużej rodziny Przepis dla 2 osób Przepis dla studenta Obiad Podwieczorek Kolacja Przekąska Pieczenie Pizza, foccacia Włoska
5
Przygotowanie
- 1.Do naczynia miksującego wlać wodę i dodać drożdże. 10sek./3obr.
- 2.Dodać mąki i sól 3min./(funkcja wyrabiania ciasta)
- Fermentacja.
Ciasto uformować w kulę i przełożyć do zamykanego pojemnika. Pozostawić w temp. pkojowej na 3h. Włożyć pojemnik do lodówki i pozostawić na kolejne 20h. Wyjąć cisato z lodowki ,podzielić na 4 równe porcje po 270g każda i uformować 4 kule. Kulki przełożyć do zaykanego pojemnika i pozostawić na 3h w temperaturze pokojowej. - Na podsypanym semoliną blacie formować placki ręcznie. Wciskając powietrze z ciasta w rant placka.
Nałożyć dowolne sosy i dodatki, skropić oliwą. Piec na rozgrzanym kamieniu w temp. 250st. ok 6 minut.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Ciasto należy wyrobić dzień przed pieczeniam pizzy. Do przepisu należy użyć dobrej jakości włoskiej mąki typ.00 o wysokiej zawartości białka.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz