3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

PIZZA W STYLU NEAPOLITAŃSKIM


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

PIZZA W STYLU NEAPOLITAŃSKIM

  • 400 g woda
  • 1,2 g drożdże świeże
  • 660 g mąka pszenna, typ 00 o wysokiej zawartości białka
  • 20 g sól
5

Przygotowanie

  1. 1.Do naczynia miksującego wlać wodę i dodać drożdże. 10sek./3obr.
  2. 2.Dodać mąki i sól 3min./(funkcja wyrabiania ciasta)
  3. Fermentacja.
    Ciasto uformować w kulę i przełożyć do zamykanego pojemnika. Pozostawić w temp. pkojowej na 3h. Włożyć pojemnik do lodówki i pozostawić na kolejne 20h. Wyjąć cisato z lodowki ,podzielić na 4 równe porcje po 270g każda i uformować 4 kule. Kulki przełożyć do zaykanego pojemnika i pozostawić na 3h w temperaturze pokojowej.
  4. Na podsypanym semoliną blacie formować placki ręcznie. Wciskając powietrze z ciasta w rant placka.
    Nałożyć dowolne sosy i dodatki, skropić oliwą. Piec na rozgrzanym kamieniu w temp. 250st. ok 6 minut.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Ciasto należy wyrobić dzień przed pieczeniam pizzy. Do przepisu należy użyć dobrej jakości włoskiej mąki typ.00 o wysokiej zawartości białka.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy