3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pan de Jamon


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

Ciasto

  • 30 g drożdży
  • 50 g masła
  • 250ml mleka
  • 500 g mąki
  • 1 łyżeczka soli

Farsz

  • 1 jajko, do posmarowania ciasta z zewnatrz
  • 50 g rodzynek
  • 30 g kaparów
  • 6 plastrów szynki parmeńskiej, lub 10 plastrów boczku (bardzo cienkich)
  • masło roztopione, do posmarowania nasy od wewnątrz
  • 100 g oliwek czarnych lub zielonych bez pestek
  • 150 g szynki gotowanej
5

Przygotowanie

    Farsz
  1. Rozdrobnić szynkę 3 sek/obr. 4 - przełożyć do innej miseczki.

  2. Rozdrobnić oliwki 3 sek/obr. 4 - przełożyć

  3. Ciasto
  4. Wlać mleko, dodać masło i cukier - podgrzewać 1min /37 st C /obr 2

  5. Dodać drożdże i wymieszać 10 sek/obr. 6

  6. Wyrobić poz. interwał na 3 min

  7. Formowanie chleba
  8. Uformować prostokąt wielkości 40 x 30 cm

  9. Posmarować ciasto pędzelkiem namaczanym w roztopionym maśle

  10. Pokrywać ciasto składnikami:szynka parmeńska lub boczek, szynka gotowana, oliwki, kapary i rodzynki

  11. Jeden brzeg ciasta zwilżyć wodą, aby móc je zamknąć i rozpocząć zwijanie z odwrotnej strony niż zwilżony brzeg, dobrze ściskając. Zamknąć końce i zwinąć pod spód.

  12. Przełożyć ciasto na wysmarowaną lub wyłożoną papierem blachę, można go naciąć z góry radełkiem lub nożem w tzw. szachownicę.Pozostawić do zwiększenia objętości ok. 1h

  13. Pomalować jajkiem, i piec w nagrzanym piekarniku na 180st C ok. 30-40 min.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy