3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Mega szybka tarta na zielono


Wydrukuj:
4

Składniki

6 osoba/osoby

Ciasto

  • 1 szczypty soli
  • 1 jajko kurze
  • 100 gramów masła
  • 200 gramów mąki przennej

Zielony farsz

  • 450 gramów szpinaku
  • pieprz do smaku
  • 1 opakowania sera feta, pokrojonego na kawałki
  • 150 gramów mleka 3,2%
  • 1 cukinia średniej wielkości
  • 3 jajka kurze
  • 450 gramów zielonej fasolki szparagowej
5

Przygotowanie

  1. 1.Składniki na ciasto zmiksować w naczyniu miksującym 20s/obr.4gotowe ciasto włożyć do woreczka i wlożyć do lodówki na 30 minut2. Składnki na farsz (szpinak i fasolka musza być rozmrożone) włozyć do naczynia miksującego 30s/obr.4jeśli chcemy, aby fasolka była w całości to dokladamy ją na koniec i korzystamy z opcji Obroty wsteczneFormę smarujemy tluszczem, wykladamy na niej ciasto aż po brzegipieczemy w piekarniku 10 minut/200stopnipo tym czasie na podpieczoną formę wylewamy farsz i pieczemy dalej 25 minut/200stopni/ piekarnik góra-dółopcjolanie przed podaniem na gorąca tartę ścieramy ser zółtySmacznego!

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Pyszne ciasto. Farsz zrobiłam

    Zgłoszony przez siara na września 19, 2016 at 20:22.

    Pyszne ciasto. Farsz zrobiłam z tego co miałam czyli cukini i pierczarek, no i sporo czosnku. Wyszło pyszne. Polecam

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •     

    Zgłoszony przez Psotka69 na października 25, 2015 at 12:28.

        

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mnie też wyszło za dużo

    Zgłoszony przez Psotka69 na października 25, 2015 at 12:25.

    Mnie też wyszło za dużo farszu i był wodnisty po upieczeniu ok ale fasolka była twardawa nie podeszło  nam to danie  tmrc_emoticons.(

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pomocy ( Dlaczego mi nie

    Zgłoszony przez KJagodaK na września 6, 2015 at 22:19.

    Pomocy tmrc_emoticons.(( Dlaczego mi nie wyszła tarta? Zrobiłam wszystko zgodnie z przepisem. Farszu miałam za dużo. Wodnisty wyszedł. Formę do tarty mam 26cm.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam ciasto z tego

    Zgłoszony przez agacicha na stycznia 15, 2015 at 20:04.

    Zrobiłam ciasto z tego przepisu a reszta to moja fantazja, pierś z kurczaka, pieczarki, cebula, cukinia i sos jogurtowo-majonezowy z odrobina cytryny a na to serek  tmrc_emoticons.D Pycha  tmrc_emoticons.8)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tarta wyszła pyszna. Idealna

    Zgłoszony przez Martka na kwietnia 22, 2014 at 09:49.

    Tarta wyszła pyszna. Idealna do pracy na 2 śniadanie. Dziękuję za przepis tmrc_emoticons.)

    Martka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • zrobiłam, wyszła pycha i na

    Zgłoszony przez mcimonika na grudnia 9, 2013 at 15:28.

    zrobiłam, wyszła pycha i na ciepło i na zimno tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dodaje do wypróbowania

    Zgłoszony przez magi1 na lipca 30, 2013 at 20:26.

    Dodaje do wypróbowania tmrc_emoticons.D wygląda smakowicie tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wypròbuje :)  Bardzo lubie

    Zgłoszony przez veronicab71 na lipca 20, 2013 at 18:03.

    Wypròbuje tmrc_emoticons.)  Bardzo lubie tarte warzywna tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p  Pozdrawiam Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rzeczywiście "mega szybka" 

    Zgłoszony przez ElaK na lipca 19, 2013 at 18:48.

    Rzeczywiście "mega szybka"  tmrc_emoticons.)  Dobra dla wiecznie zabieganych  tmrc_emoticons.)  Dzięki za przepis 

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze