Składniki
6 osoba/osoby
Ciasto
- 1 szczypty soli
- 1 jajko kurze
- 100 gramów masła
- 200 gramów mąki przennej
Zielony farsz
- 450 gramów szpinaku
- pieprz do smaku
- 1 opakowania sera feta, pokrojonego na kawałki
- 150 gramów mleka 3,2%
- 1 cukinia średniej wielkości
- 3 jajka kurze
- 450 gramów zielonej fasolki szparagowej
-
6
1h 45min
Czas całkowity 1h 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
1.Składniki na ciasto zmiksować w naczyniu miksującym 20s/obr.4gotowe ciasto włożyć do woreczka i wlożyć do lodówki na 30 minut2. Składnki na farsz (szpinak i fasolka musza być rozmrożone) włozyć do naczynia miksującego 30s/obr.4jeśli chcemy, aby fasolka była w całości to dokladamy ją na koniec i korzystamy z opcji "Obroty wsteczne" Formę smarujemy tluszczem, wykladamy na niej ciasto aż po brzegipieczemy w piekarniku 10 minut/200stopnipo tym czasie na podpieczoną formę wylewamy farsz i pieczemy dalej 25 minut/200stopni/ piekarnik góra-dółopcjolanie przed podaniem na gorąca tartę ścieramy ser zółtySmacznego!
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPyszne ciasto. Farsz zrobiłam
Pyszne ciasto. Farsz zrobiłam z tego co miałam czyli cukini i pierczarek, no i sporo czosnku. Wyszło pyszne. Polecam
Mnie też wyszło za dużo
Mnie też wyszło za dużo farszu i był wodnisty po upieczeniu ok ale fasolka była twardawa nie podeszło nam to danie
Pomocy ( Dlaczego mi nie
Pomocy Dlaczego mi nie wyszła tarta? Zrobiłam wszystko zgodnie z przepisem. Farszu miałam za dużo. Wodnisty wyszedł. Formę do tarty mam 26cm.
Zrobiłam ciasto z tego
Zrobiłam ciasto z tego przepisu a reszta to moja fantazja, pierś z kurczaka, pieczarki, cebula, cukinia i sos jogurtowo-majonezowy z odrobina cytryny a na to serek Pycha
Tarta wyszła pyszna. Idealna
Tarta wyszła pyszna. Idealna do pracy na 2 śniadanie. Dziękuję za przepis
Martka
zrobiłam, wyszła pycha i na
zrobiłam, wyszła pycha i na ciepło i na zimno
Dodaje do wypróbowania
Dodaje do wypróbowania wygląda smakowicie
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Wypròbuje :) Bardzo lubie
Wypròbuje Bardzo lubie tarte warzywna Pozdrawiam
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Rzeczywiście "mega szybka"
Rzeczywiście "mega szybka" Dobra dla wiecznie zabieganych Dzięki za przepis
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/