3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
  • thumbnail image 6
  • thumbnail image 7
  • thumbnail image 8
  • thumbnail image 9
  • thumbnail image 10
  • thumbnail image 11
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kruche paszteciki wigilijne


Wydrukuj:
4

Składniki

30 porcja/porcje/porcji

Ciasto

  • 350 g mąki tortowej
  • 2 jaja
  • 200 g masła, pokrojonego
  • 20 g śmietany 12%
  • 1 łyżeczka soli

Farsz

  • 10 g masła, w kawałkach
  • 80 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 350 g pieczarek, oczyszczonych i obranych
  • 1 jajo, ugotowane na twardo
  • 1/2 roztrzepanego jajka, resztę jajka zostaw do posmarowania pasztecików
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1/2 łyżeczki pieprzu, mielonego
  • 1 łyżeczka soli
  • 6
    1h 25min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
5

Przygotowanie

    Ciasto
  1. W Closed lid umieść wszystkie składniki 3 min /poz Dough mode
    Ciasto przełóż do pojemnika i włóż do lodówki na ok 30 minut.
  2. Farsz
  3. Do Closed lid włóż surowe jajko 5 s /obr. 6., jajko przełóż do miseczki i odstaw. Następnie włóż do Closed lid ugotowane jajko 3 s /obr. 5 przełóż do kolejnej miseczki.
    W Closed lid umieść masło,cebulę i pieczarki 5 s /obr 5 Duś wszystko 5minut Varoma/obr.Counter-clockwise operation poz. 1, bez miarki. Następnie dodaj jajko ugotowane i połowę jajka surowego rozrzepanego,wsyp pozostałe składniki 10 s /obr. Counter-clockwise operationpoz. 2
  4. Przygotowanie pasztecików
  5. Wyjmij ciasto z lodówki rozwałkuj na placek ok 2 mm podsypując delikatnie mąką. Wykrój koła kubkiem o średnicy 10 cm. Na środek nałóż farsz i zawiń do środka jeden bok, posmarój go roztrzepanym jajkiem i doklej drugi bok, lekko dociskając. Paszteciki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do wypieków zachowując odległość. Blaszkę wstaw do piekarnika na 25-30 minut 180 stopni C. Smacznego tmrc_emoticons.)
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

W razie potrzeby odlej nadmiar soku z farszu. Ja go zawsze wypijam. Pycha tmrc_emoticons.;)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy