Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
Składniki
- 200 gramów letniej wody
- 100 gramów mleka
- 25 gramów świeżych drożdży
- 200 gramów miekkiego twarozku
- 500 gramów (okolo) maki mieszanej: 420g silnej, reszta razowa
- 1 łyżeczek soli
- szczypta cukru
- pomidorki, rozmaryn, szalwia, mozzarella, szynka, gruba sòl, olej, woda
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia wlozyc kolejno: wode, mleko, drozdze, cukier, twarozek, maki i sòl: 4min / obr "Ciasto" . Wylozyc na blaszki, pomagajac sobie palcami, zostawic do wyrosniecia ( ok. 1h). Troche oleju zmieszac z woda i posmarowac focaccia. Ulozyc pomidorki, mozzarelle i pozostale skladniki, posypac gruba sola, polac reszta oleju z woda. Piec w nagrzanym piekarniku: 200-210° / ok. 20min.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?