3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Focaccia z twarozkiem


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 200 gramów letniej wody
  • 100 gramów mleka
  • 25 gramów świeżych drożdży
  • 200 gramów miekkiego twarozku
  • 500 gramów (okolo) maki mieszanej: 420g silnej, reszta razowa
  • 1 łyżeczek soli
  • szczypta cukru
  • pomidorki, rozmaryn, szalwia, mozzarella, szynka, gruba sòl, olej, woda
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia wlozyc kolejno: wode, mleko, drozdze, cukier, twarozek, maki i sòl: 4min / obr Dough mode.  Wylozyc na blaszki, pomagajac sobie palcami, zostawic do wyrosniecia ( ok. 1h). Troche oleju zmieszac z woda i posmarowac focaccia. Ulozyc pomidorki, mozzarelle i pozostale skladniki, posypac gruba sola, polac reszta oleju  z woda. Piec w nagrzanym piekarniku: 200-210° / ok. 20min.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy