Tu jesteś:
4
Składniki
4 kawałek/kawałki/kawałków
Ciasto na pizzę neapolitańską
- 500 g mąki
- 3 g drożdży świeżych
- 10 g oliwy z oliwek extra vergine
- 16 g soli morskiej
-
6
30h 0min
Czas całkowity 30h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym! -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- 310g wody
- 3g drożdży
- 10g oliwy
"Miksowanie" 30 sekund
- 500g mąki
"Ciasto" 5 min
- odstawiamy do wyrośnięcia na 2h
Ciasto na pizzę neapolitańską
10
11
Porady
Woda do ciasta powinna być zimna.
Najlepsza sól to morska, drobnoziarnista.
Najlepsza mąka to typ 00, np. Caputo Pizzeria.
Jeśli ciasto będzie się bardzo kleić do rąk lub blatu to posmaruj oliwą.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz