3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto na pizzę neapolitańską


Wydrukuj:
4

Składniki

4 kawałek/kawałki/kawałków

Ciasto na pizzę neapolitańską

  • 500 g mąki
  • 3 g drożdży świeżych
  • 10 g oliwy z oliwek extra vergine
  • 16 g soli morskiej
  • 6
    30h 0min
    Czas całkowity 30h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    Ciasto na pizzę neapolitańską
  1. 310g wody
  2. 3g drożdży
  3. 10g oliwy
  4. Miksowanie30 sekund
  5. 500g mąki
  6. Ciasto5 min
  7. odstawiamy do wyrośnięcia na 2h
10
11

Porady

Woda do ciasta powinna być zimna.
Najlepsza sól to morska, drobnoziarnista.
Najlepsza mąka to typ 00, np. Caputo Pizzeria.
Jeśli ciasto będzie się bardzo kleić do rąk lub blatu to posmaruj oliwą.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy