3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto i pizza Hawajska IKA


Wydrukuj:
4

Składniki

3 porcja/porcje/porcji

Ciasto i pizza Hawajska IKA

  • 25 gramy swieze drożdże
  • 330 gramy wody, ciepłej
  • 550 gramy mąki pszennej
  • 1 łyżki cukru
  • 1 łyżeczki soli
  • 1 łyżki oleju
  • 1 sos pomidorowy, (koncentrat pomidorowy+olej+oregano)
  • Ananas, pokrojony w kostkę
  • kukurydza z puszki
  • 1 pierś z kurczaka, pokrojona w kostkę i podsmażona na patelni z solą i pieprzem
  • 250 gramy sera Edam
  • 6
    2h 0min
    Czas całkowity 2h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksujacego wlać 100g ciepłej wody , 20g cukru, 25g drożdży i 20 g mąki pszennej (kopiata łyżka), 2minuty/40°C/obr. 3
  2. Odstawić na 10 minut
  3. Dodajemy resztę 230g ciepłej wody, 530 g mąki pszennej, 1 łyżeczka soli, 10g oleju wyrabiamy Ciasto /3 min
  4. Odstawić na około 1,5 godziny do wyrośnięcia
  5. Ciasto wyjąć na opruszony mąka blat i podzielić na 3 części. Rozwałkować cienko i wyłożyć sos pomidorowy. Posypać startym serem, dodać kurczaka, ananas, kukurydzę
  6. Pieczemy 7-8 minut do lekkiego zrumienienia w 250 stopniach
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy