Tu jesteś:
4
Składniki
CHLEBEK RWANIEC ZIOŁOWO CZOSNKOWY
- 50 gramów drożdży świeżych
- 300 gramów wody
- 1 łyżeczki cukru
- 600 gramów mąki pszennej
- 40 gramów oleju roślinnego
- 2 łyżeczki soli
- 150 gramów masła
- 3 ząbki ząbek czosnku
- szczypty soli
- szczypty pieprz, mielony
-
6
3h 0min
Czas całkowity 2h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Drożdże z cukrem rozpuścić w ciepłej wodzie (odstawić na 15 min). Mąke przesiać i wymieszać z pozostałymi składnikami i pozostawić do wyrośnięcia na 1 godzinę.
Miekkie mało wymieszać ze wszytskim składnikami można dodac podsmażonej cebulki, świeżą pietruszkę lub suszone zioła. Czosnek przecisnąć przez praskę.
Piekarnik góra dół 190 stopni
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz