3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Delicja jabłkowa


Wydrukuj:
4

Składniki

Ciasto

  • 500 g mąki, pszenna
  • 200 g cukru
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczki proszek do pieczenia
  • 250 g margaryny

Masa I

  • 500 g sera białego mielonego, można zmielić w termomix
  • 3 zòltka
  • 1 cukier waniliowy 1 opakowanie
  • 5 łyżeczek cukru
  • 125 g margaryny
  • 125 g mleka
  • 40 g mąki ziemniaczanej, lub budyń

Masa II

  • 1000 g jabłek, obranych, wydrożonych pokrojonych w ćwiartki
  • 125 g cukru
  • 1 galaretka agrestowa

Polewa

  • 125 g margaryny
  • 125 g cukru
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżki wody
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    przygotowanie ciasta
  1. 1. Do naczynia miksującego włożyć jajka, cukier , margaryna wymieszać 20s/obr.5

    2. Dodać mąkę i proszek wyrabiać 3min/Closed lid/Dough mode

    3. Ciasto podzielić na 3 równe części . Piec każdą w blaszcze 26x30 w temp. 180 do 25 min w zależnosci od piekarnika ciasto musi być trochę rumiane.

    4. Wszystkie składniki na masę I włożyć do naczynia miksującego podgrzewać 8min/90c/No counter-clockwise operation/obr.3


    5. Gorącą masę wlać na placek upieczony i przykryć drugim upieczonym.

    6. Do naczynia misującego włozyć połowę obranych jabłek , rozdrobnić 4-5s/obr.4  przełozyć do innego naczynia . Drugą połowę jabłek rozdrobnić w ten sam sposób .

    7.  Założyć motylek . Do naczynia miksujacego włożyć całość rozdrobnionych jabłek . Dodać cukier i galaretkę , poddusić 10min/80C/obr.2

    8. Gorącą masę II wlać na drugi placek  i przykryć trzecim

    9. Do naczynia miksującego włożyć wszytkie składniki na polewę zagotować  6min 30s /100c/obr.2 polać  trzeci placek

    10. Ciasto po wystygnięciu wstalić do lodówki najlepiej smakuje na drugi dzień.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Pyszny. Rewelacja. Dałam

    Zgłoszony przez rusind na marca 28, 2016 at 07:08.

    Pyszny. Rewelacja. Dałam więcej jabłek i 1.5 galsretki agrestowej. Myślałam, że nic z niego nie będzie bo jabłka miały dużo soku i ciasto bardzo namokło i się pofałdowało po wierzchu. Dlatego dodałam brzoskwinie z puszki i zalałam 2 brzoskwiniowymi galatetkami rozpuszczonymi w 0.5l wody. Smak- pyszności. Nie za słodki. Wygląd - bardzo elegancki. Ciasto wysokie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze