3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ucieraniec z dzemem


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

  • 380 gramów mąki
  • 150 gramów cukru + 40g
  • 4 jajka kurze
  • 250 gramów margaryny
  • zapach rumowy
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 2 łyżki kakao bez cukru
  • 1 słoiki dzemu ( najlepiej kwaskowego)
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do Closed lid wlozyc make, 150g cukru, jajka, margaryne w kawalkach, zapach i proszek: 20sek / obr 5. Podzielic na pòl. Jedna polowe, jeszcze na pòl. Wlozyc na 30min do lodòwki lub 10min do zamrazalki. Bialka ubic ze szczypta soli: 2,5 min / 37° / obr 4 ( zalozyc motylek). Pod koniec ubijania dodac stopniowo pozostaly cukier.Blaszke natluscic, zetrzec na duzych oczkach najwieksza czesc ciasta, lekko przyklepac ( uformowac spòd). Wylozyc marmolade, ròwnomiernie. Posypac cynamonem. Nastepnie zetrzec jedna z 2 jednakowych, pozostalych czesci ciasta. Posypac kakao. Nalozyc ubita piane. Calosc pokryc ostatnim startym ciastem ( lub kruszonka, jak ktos woli - dodajemy 2-2,5 lyzki maki i rozkruszamy ciasto). Pieczemy w nagrzanym piekarniku: 45- 60 min / 180°, zalezy od piekarnika. Wyjac, przestudzic. Posypac cukrem pudrem ( jak kto lubi).

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Szybki i niezawodny przepis.

    Zgłoszony przez monikagm na kwietnia 6, 2014 at 20:12.

    Szybki i niezawodny przepis. Często na dżem kładę jeszcze brzoskwinie z puszki - smakuje rewelacyjnie. Polecam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Veroniko przepis spadł mi z "

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na września 11, 2012 at 10:40.

    Veroniko przepis spadł mi z " nieba" tmrc_emoticons.;)  Ja mam podobny przepis ,który nazywa się "pleśniak' i wyrabiałam to ciasto "ręcznie" tmrc_emoticons.D  Vercia dzięki za przepis Love  Love   Big Smile  

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mniam, mniam, pychotka.

    Zgłoszony przez gabi49 na września 9, 2012 at 22:59.

    Mniam, mniam, pychotka.Big Smile Cooking 7

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze